Oyun motorumu lisanslamak

revalven

Hectopat
Bir süredir OpenGL ve bazı kütüphaneler (assimp, glew vb.) kullanarak kendi oyun motorumu yazmaya çalışıyorum. Şimdilik bir oyun motorundan çok bir grafik motoru denebilir Her şey şu an güzel ilerliyor ama kafama takılan bir soru var. Şimdi bu motoru yazarken kullandığım kütüphanelerin lisansları var. Ben kendi oyun motorumu kullanarak bir oyun çıkarttığımda bunu satmak isteyeceğim. Satmak istediğimde ne yapmalıyım? Bu kütüphanelerin lisansları bana sıkıntı çıkartır mı? Hangi lisansları kullanarak bu amacıma ulaşabilirim? Lisanslamam için ayrı bir ücret ödemem gerekir mi? Umarım sorumu anlatabilmişimdir. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın kütüphaneler büyük ihtimalle Open Source lisansları ile lisanslı(GPLv2-v3 / MIT / Apache etc.) sana tavsiyem kullandığın her kütüphanenin lisans dosyalarını oku mesela bazıları yukarda yazdığım lisanslara ek maddeler ekliyebiliyorlar (bknz: React - Facebook) ve buna istinaden senden ekstra şeyler istiyebiliyorlar. Open Source bir şekilde dağıtırsan sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Open source dağıtacağım. Fakat bildiğime göre böyle yaparsam isteyen kodlara erişip değiştirip tekrar dağıtabiliyor. Ben bunun olmasını istemiyorum. İstemediğim zaman da open source mantığından çıkmış oluyorum sanırım. Ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…