Oyun oynamak artık bir lüks mü?

Değil ama PS5 oyunları lüks olabilir. Steam doları 2,30 TL saydığı için oyun fiyatları aşırı ucuz PS5 oyunları lüks olacak Türkiye'de.
 
Screenshot_20210411-010754_Chrome.jpg

Kime göre lüks.
 
Oyun hep lükstü zaten. İnsanın temel ihtiyaçları vardır, bunlardan sonrası istek olur, lükse kaçar. Oyun oynamak senin temel ihtiyacın değil ve hiç olmadı. Bu yüzden de korsan oyun hiç haklı gösterilemez. Geliyor param yoksa korsan oynarım diyor. Ee bilader ne alaka? Sanki senin hakkın, sanki senin ihtiyacın oyun. Korsan oynuyorsan oyna, bana ne? Gelip boş boş savunma, savunulacak tarafı yok.
 
Yaşamsal ihtiyaçların yanında "dönemin gereklerinin ve hobilerin de" lüks olmadığını düşünüyorum. En azından ekonomik açıdan başarılı ülkelerde durum bu, hatta internetin bile insan hakları kapsamına alındığı yerler var. Dönemin şartlarında yaşamsal ihtiyaçlarla birlikte başka şeyler de lüks kapsamı dışında tutulmalı.

Oyun da bir hobiyse bence lüks değil. 4000-5000 birim ve fazlası ($/€/£/CA$/AU$/CHF) para kazanan yüz milyonlarca insan için oyun oynamak lüks değil sıradan bir hobiyken neden bizde neden lüks olarak görülüyor diye sorgulamak lazım.
 
Aslında oyun oynamak bir lüks değil. Sadece Türkiye'de eklenen vergiler ve dolar kuru yüzünden çok daha fazla para ödüyoruz oyunlara. Yurt dışı fiyatı 70 Euro olan bir oyun ülkemizde 570 TL gibi bir fiyata geliyor.

Yakında bir oyuna 1000TL verebiliriz. Umarım o günleri görmeden ölürüm.
Dedi ve gerçek oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı