Çözüldü Oyun oynarken aniden oyun kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reggae Shark 35

Hectopat
Hangi oyunu oynarsam oynayayım (BF 5, Rocket League) oynarken hata vermeden aniden oyun kapanıyor. Bu olay bugün başladı yani durup dururken. MSI Afterburner ile oynarken de kapandı ve sıcaklık değerlerim o an normaldi. Fanlarım çalışıyor. OC hiçbirine yapmadım. Windows 10'un kendi virüs taramasında bir şey görmedim. Sizce neden kaynaklanmış olabilir? Direct X ile alakası olabilir mi? Ne yapacağımı bilmiyorum.
Bilgisayarımı yeniden başlatırken fotoyu son anda çekebildim.

Önbellek Hatası/sn dikkatimi çekti bunun konuyla alakası olabileceğini düşünüyorum.

Eğer önemli bir şey ise anlık 36 bin kusurlara kadar çıktı.

Bunlar güncel değilmiş güncelliyorum şuan umarım düzelir.

Az önce bilgisayarım komple dondu (ekran, mause, klavye, RGB renk hareketleri vs.) ve kendini kapatarak bu mavi ekranı verdi. Özür diliyorum sorunum başta oyun kapanmasıydı şimdi mavi ekranlar gelmeye başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

RAM'lerde sorun olabilir, söküp tekrar takın ve tek tek deneyin.
Önbellek hatası/sn değerleri normal. Ramlerinle ilgili bir problem değil bu. Otomatik driver kullanmanızı önermem. 2 farklı overclock programı yüklediyseniz mesela ASUS yükleyip yanına da MSI Afterburner yüklediyseniz bu bile yapıyor olabilir. Senin yapman gereken tek şey güzel temiz bir format atıp kendi elinle alternatif bir program yüklemeden güzelce driverlarını yüklemen olur.

Ramlerde sorun olsa açılışta siyah ekran olur genelde. Geri yüklemeden sonra olmazsa Ekran kartınızın driverını tamamen kaldırıp manuel olarak son sürümü yüklemeyi deneyin. Bir de bir kaç kişi wifi kartının driverlerinden olduğunu söylemiş bu hatanın onun sürücüsünü de resetleyebilirsiniz ekran kartı gibi.

Bios ayarlarını default yaptınız mı? bir de onu deneyin. Son çare format gibi gözüküyor.

1 yıldan beri 2 side yüklü. Msi Afterburner’i hiç güncellemiyorum ve sadece oyun içi sıcaklıklarına bakmak istediğimde açıyorum. Elimle driverleri nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum yani hangi birini yüklerim bir bilgim yok. ASUS anakartı ve kendi uygulamasından ve Win10’dan driverları güncelliyorum.

Sistemi geri yükledim. Chrome bile açamadım. Fare imlecinin yanında hep bir kum saati vardı. Yeniden başlattım. Armoury Crate bile açılmıyor.

Dosya Ekleri

• F8B48A3E-463C-4EC0-9C93-DE18B6C634AA.jpeg
    191,6 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Güvenli modda açıp ekran kartı driverini afterburneri ve armoury crateyi silin. Bir yerde çakışma var. Sistemi daha geri bir tarihe yüklemeyi de deneyebilirsiniz.

Güvenli modda açıp ekran kartı driverini afterburneri ve armoury crateyi silin. Bir yerde çakışma var. Sistemi daha geri bir tarihe yüklemeyi de deneyebilirsiniz.
Şuan sistemi daha geri tarihine yüklüyorum. Kesin ekran kartı driverinde bir şey var. Çünkü son güncellemeyle insanların oyunları kasmış hep. Benim sistemime de böyle bir etkisi olmuş olabilir.

Ciddi bir virüs yeme olasılığım nedir sizce?

Armoury Crate'yi içerdiği tüm programları ile birlikte denetim masasından sildim. Açılmayan programlar açılmaya başladı. Şimdi cumaya gidiyorum. Döndüğümde bakmaya devam edicem. Yüksek ihtimalle ASUS yazılımından kaynaklı. Hiç sevmiyorum ASUS yazılımlarını, keşke MSI sistem toplasaydım.

Güvenli modda başlatamıyorum, mavi ekrna veriyor(critical proses died)

Hiç bir şekilde açamıyorum bilgisayarımı her defasında mavi ekran gelip critical process died yazıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…