Oyun oynarken ekran kartı fanı %100 çalışıp duruyor

CurseVoice

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Tareks Uygulama Uzmanı
Merhaba arkadaşlar.
Black Desert Online oynarken ekran kartımın fanı 1000RPM de sabit kalıyor. Ekran kartım 60 65 dereceleri görünce fan 2 3 saniyeliğine %100 de çalışıp 1000 RPM'e geri düşüyor ve sabit devam ediyor. Önceden bu oyunu oynarken böyle şeyler yaşamıyordum. Kasam açık sistemin soğutması iyi. Denediğim seçenekleri ve sistemimi aşağıya yazıyorum sizce neden olabilir?
*Win10 ve Windows 11 de temiz kurulum yaparak denedim.
*Bios sıfırladı.
*Afterburner kurdum fan derecelerine sınır koydum ama Black Desert'a girince onu yok sayıyor.
*Sürücüleri sildim ve güncel kurdum.
*Test programları ile denedim orada sorunsuz çalışıyor diğer oyunlarda böyle bir durum hiç yok.
*Nvidia Appden manuel olarak ayarladım fanı oyuna girince yok sayıyor.
*Kasanın içerisini açtım temizledim.

R7 5700X.
ASUS ROG STRIX RTX 4080.
ASUS ROG STRIX B550 F Wi-Fi II.
G.Skill Ripjaws 4x8 32 GB RAM.
Thermaltake 850 PSU.
Thermaltake Core P6 kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS GPU Tweak III veya Afterburner üzerinden Zero RP veya silent mode gibi seçenekler açık kalmış olabilir mi hocam?

Onları kursam da kurmasam da Black Desert'a girince hiç fark etmiyor oyunda yine kendi bildiği gibi çalışıyor anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverini kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?
Evet hocam denedim sistemde mi bir sorun var anlamıyorum. Windowsu sıfırla yazıp oradan detaylı sıfırlıyorum bu windows üstünden sıfırla dedim indir sıfırla dedim. Dün akşam gpu tweak 3 ü tekrar indirdim kurdum. Basınca uygulama açılmıyor anlam veremiyorum.

@CurseVoice Black Desert oyunun ayarlarına hakim değilim. NVIDIA Control Panel’den Maksimum Performans'a alın oyunu.

GeForce Experience ve oyun içi optimizasyonları açıksa kapatıp yine deneyin. Ek olarak dosya doğrulaması yapılabilir. Sorun yine çözülmezse üstüne gidelim.

@CurseVoice Black Desert oyunun ayarlarına hakim değilim. NVIDIA Control Panel’den Maksimum Performans'a alın oyunu.

GeForce Experience ve oyun içi optimizasyonları açıksa kapatıp yine deneyin. Ek olarak dosya doğrulaması yapılabilir. Sorun yine çözülmezse üstüne gidelim.
Az önce bir deneme daha yaptım ekran kartı 70 derece üstüne gelince %100 fan açıyor ama bu ayarladığım bir şey değil. Afterburner gibi programlarla ayarlıyorum yine yok sayıyor enteresan ya

Az önce bir de hot spot sıcaklık değerlerine baktım. Ekran kartı yük altında kaldığı zaman 70 derecelere çıkarken hot spot derecesinin 100 ila 110 arasına çıkıp indiğini gördüm sanırım fan açmasının nedeni bu olabilir.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı