CurseVoice
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Tareks Uygulama Uzmanı
Merhaba arkadaşlar.
Black Desert Online oynarken ekran kartımın fanı 1000RPM de sabit kalıyor. Ekran kartım 60 65 dereceleri görünce fan 2 3 saniyeliğine %100 de çalışıp 1000 RPM'e geri düşüyor ve sabit devam ediyor. Önceden bu oyunu oynarken böyle şeyler yaşamıyordum. Kasam açık sistemin soğutması iyi. Denediğim seçenekleri ve sistemimi aşağıya yazıyorum sizce neden olabilir?
*Win10 ve Windows 11 de temiz kurulum yaparak denedim.
*Bios sıfırladı.
*Afterburner kurdum fan derecelerine sınır koydum ama Black Desert'a girince onu yok sayıyor.
*Sürücüleri sildim ve güncel kurdum.
*Test programları ile denedim orada sorunsuz çalışıyor diğer oyunlarda böyle bir durum hiç yok.
*Nvidia Appden manuel olarak ayarladım fanı oyuna girince yok sayıyor.
*Kasanın içerisini açtım temizledim.
R7 5700X.
ASUS ROG STRIX RTX 4080.
ASUS ROG STRIX B550 F Wi-Fi II.
G.Skill Ripjaws 4x8 32 GB RAM.
Thermaltake 850 PSU.
Thermaltake Core P6 kasa.
Black Desert Online oynarken ekran kartımın fanı 1000RPM de sabit kalıyor. Ekran kartım 60 65 dereceleri görünce fan 2 3 saniyeliğine %100 de çalışıp 1000 RPM'e geri düşüyor ve sabit devam ediyor. Önceden bu oyunu oynarken böyle şeyler yaşamıyordum. Kasam açık sistemin soğutması iyi. Denediğim seçenekleri ve sistemimi aşağıya yazıyorum sizce neden olabilir?
*Win10 ve Windows 11 de temiz kurulum yaparak denedim.
*Bios sıfırladı.
*Afterburner kurdum fan derecelerine sınır koydum ama Black Desert'a girince onu yok sayıyor.
*Sürücüleri sildim ve güncel kurdum.
*Test programları ile denedim orada sorunsuz çalışıyor diğer oyunlarda böyle bir durum hiç yok.
*Nvidia Appden manuel olarak ayarladım fanı oyuna girince yok sayıyor.
*Kasanın içerisini açtım temizledim.
R7 5700X.
ASUS ROG STRIX RTX 4080.
ASUS ROG STRIX B550 F Wi-Fi II.
G.Skill Ripjaws 4x8 32 GB RAM.
Thermaltake 850 PSU.
Thermaltake Core P6 kasa.
Son düzenleyen: Moderatör: