Oyun oynarken ekranın donup kalması

Gökenzi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sorunu daha önceden de yaşıyordum fakat düzelmişti. Termal macun yenileme işlemleri için bakıma verdim laptop'ımı. Şimdi bu sorun tekrardan başladı. İşlemcinin sıcaklık değerlerini sizinle paylaşıyorum. Durum aşırı sıcaklıktan mıdır?

Acaba termal macun yenileme işlemi düzgün yapılmamış olabilir mi? Termal macun düzgün sürüldüyse bu ısınmanın sebebi ne olabilir?
heat.jpg

İşlemciniz Thermal Throttle'da görünüyor. Yani aşırı ısındığında fan yetersiz kalıyor ve işlemciniz frekans düşürüp kendini soğutmaya çalışıyor. Thermal Throttle'da olan bir işlemci bilgisayarınızın donmasının başlıca sebebidir. Nedenleri;

-Termal macununuz kalitesiz olabilir.
-Termal macununuz gereğinden fazla sürüldüğü için ısıyı iletmek yerine yalıtıyor olabilir.
-Fanınız bozuk, çalışmıyor ya da gerekli voltajı alamıyor olabilir.
-Fan kontrolcünüz (EC/KBC, Super I/O Controller vb.) gerekli talimatları yerine getiremiyor, dolayısıyla fan dönüş hızını ilgili sıcaklıklara göre düzenleyemiyor olabilir.

Bilgisayarınızı bakım için nereye verdiniz?

Açıkçası merdiven altı bir yere verdim. Öncesinde Asus teknik servisine verecektim fakat kargolama işlemleri gibi şeylerle uğraşmak istemedim ve güvenemedim. Arkadaşımın önerisiyle buraya verdim fakat bu işlemi yapanı da suçlayamam çünkü götürmeden önce de böyle bir sorun vardı.
70 lira gibi bir ücret ödedim aslında paranın karşılığını da alamadım. Bilmiyorum ne yapmalıyım.

Açıkçası merdiven altı bir yere verdim. Öncesinde Asus teknik servisine verecektim fakat kargolama işlemleri gibi şeylerle uğraşmak istemedim ve güvenemedim. Arkadaşımın önerisiyle buraya verdim fakat bu işlemi yapanı da suçlayamam çünkü götürmeden önce de böyle bir sorun vardı.
70 lira gibi bir ücret ödedim aslında paranın karşılığını da alamadım. Bilmiyorum ne yapmalıyım.
Yapmanız gereken tek şey temizlik. Bilgisayarınızın marka modelini yazdığınızda malum sitede birçok disassembly videoları çıkacaktır. 70 liraya yapılan macun değişiminde internetten 5 liraya alabileceğiniz gri şırıngalı yarım kiloluk termal macundan daha fazlasını kullanmazlar. Servis de bundan farklı değildir.

Tavsiyem, bilgisayarın içini açıp fan bloğunu, ızgaraları ve kasa içerisinde gerekli yerleri elektrikli süpürge yardımıyla iyice temizledikten sonra Cooler Master MasterGel Maker isimli termal macunu çok ince bir tabaka halinde CPU ve GPU üzerine uygulamanız. Bu sayede ısıyı minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı