Oyun oynarken en ufak bir şeyden bile korkmak

Kulaklık yarım takıcan veya oyunda dış mekanlarda takıcan. Ses olayına dikkat etmek lazım. Ve sabah oynayabilirsin aydınlıkta.
 
Kardeşim sen yine korku ve gerilim oyunlarından korkuyorsun ben mcde madene girdiğinde gelen ince sesten korkuyorum o yüzden müzik sesleri 0 da
 
Merhaba. Bugün Black Mesa oynamaya başladım. İlk başta her şey güzeldi. sonra deneydeki hata yüzünden mahsur kaldık. Oradan çıkarken gördüğüm yaratıklardan midem bulandı ve iade ettim oyunu. Bu genel bir sıkıntı benim için. Soma oynuyordum, katlanamadım iade ettim. Oynamak istiyorum ama iğrenç şeyler görünce dayanamıyorum. Korku da onlardan biri çıkacak korkusu. Ne yapmalıyım? Bu oyunları oynayıp bitirmek istiyorum ancak bu korku yüzünden adam akıllı oyun oynayamıyorum. Nasıl çözebilirim? "O zaman oynama." Gibi şeyler yazmayın lütfen.
Outlast geriliminden benim kadar gerilen yoktur. Oyunu aldım ve şans verdim. İlk başlarda gerilimden ölecektim ama ondan sonra alıştım yani üzerine gidin korktuğunuz veya iğrendiğiniz şeyden.
 
Abi mesela ben şey yapıyorum korktuğum bir şey olursa tabii çok korkutucuysa mesela diyelim Outlast oynadın abi korktuğun şey olursa sanki hiçbir şey olmamış gibi aa ne kadar tatlı gibi sözler kullan geçiyor.
 
Bünyenizi az/çok korkuya alıştırmaya çalışın, bu doğrultuda biraz da olsa göz aşinalığına sahip olun ve üzerine gidin. Korku tabanlı yaratılan yapımlarla, rahatsız ediciliğini hissetmeden/hissetmek istemeden ilgilenmeye çalışırsanız pek de bir esprisi kalmaz. Bu tip yapımlar zaten eğlenmek/keyif almak için değil, kendine özgü kasvetli atmosferini yaşatmak ve hissettirmek için yapılıyor; işin spesifik esprisi bundan ibaret.


Kendinizi korkmamaya şartlamayın lâkin Black Mesa'daki yaratıklardan bile bu denli çekiniyorsanız, -açıkçası çok da bilemedim- bir şekilde bu korku duygunuzu genel olarak hayatınızda rasyonelleştirmeye çalışın bence. Gerçek hayatta da bu doğrultuda çekindiğinizi, istemsizce kasıldığınızı -varsayaraktan- düşünmeden edemiyorum.
 
Son düzenleme:
Bende Minecraft'daki shulkerlerden ve magma küplerinden korkuyorum.
 

Geri
Yukarı