Oyun oynarken hayal kuruyor musunuz?

Her oyunda kendi bilincimin yapısına göre kara veririm. Bu zihin genellikle yakınlarımı koruma ve tasarruf üzerine olur.
 
Oyun oynarken ana karakteri kendi hayal gücünüze göre şekillendirip oyunu o şekilde mi oynuyorsunuz yoksa hikayeyi baz alarak, karakterleri olduğu gibi mi oynuyorsunuz? Karakter tasarlayıp o karakterle oynadığınız oyunlar var mı? Ben hayal kurmadan oyun oynayamıyorum, örneğin Forza oynadığım zaman arabayı boş boş kullanmıyorum, hayal ettiğim bir karakteri canlandırıp roleplay yapıyorum. Genelde aynı karakteri çoğu oyuna ekliyorum. Hazır karakterlerin hazır diyalogları ve davranışları ilgimi pek çekmiyor.
Özellikle de Mount & Blade oyunları...
Bir hikaye yok veya baskın olmayan bir hikaye bulunuyor. Kendi oluşturduğun karakterin hikayesini de kendin yazabiliyorsun. Seni bağlayan bir hikaye yok, yapman gereken bir şey yok... Tüm Kalradya senin! Gez, toz, eğlen. İstersen tüm diyarı fethet, istersen de haydut takıl. Bu yüzden bu serinin önemi bende büyüktür...
 
Yalnız değilsiniz bende her oyunda böyleyim, mesela rdr2 oynarken sanki ordaki kovboy benmişim gibi hayal ederim davranırım, yada Battlefield 5 oynarken 2. dünya savaşında bir askermişim gibi hayal ederim kendimi. Böyle yapınca gerçekten çok daha fazla zevk alıyorum oyunlardan :D ilginç ama çok güzel bir şey.
 

Geri
Yukarı