Oyun oynarken HD 5750 80 derece oluyor

Emre.bkm

Picopat
Katılım
5 Nisan 2022
Mesajlar
533
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Ekran kartım Radeon HD 5750. termal macunu ve temizliği 10 gün önce yaptım yani soğutma yönünde engel yok. Boş zamanım olduğunda zaman geçirdiğim oyunlar, GTA 4 ve EFLC'si, GTA 5, painkiller Black Edition serisi ve Crysis 3 oynuyorum. Artık o anki ruh halimle hangisini açmak istersem artık. HD5750 ile bu oyunları rahatlıkla orta ve biraz üstü ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum, eski bir ekran kartı olmasına rağmen. (painkiller en yüksek). Lakin kart çok fazla ısınıyor. 82 dereceleri görüyorum ve mesela ESC tuşuna basıp geri çıkınca pat diye 65 70 derecelere hızlı bir şekilde düşüyor. Bu kadar ısınması normal mi? Kasanın yan kapağını açsamda bir şey değişmiyor sıcaklık yönünden. MSI Afterburner'mi acaba fazla abartıyor sıcaklıkları? Gerçi specch ve GPU-Z'den de baktığımda sıcaklık değerleri hemen hemen aynı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanin hava akisi kotu olabilir mi? Ayrica MSI Afterburner, GPU-Z gibi yazilimlar sicakligi kartin uzerindeki sensorden okuyor.
 
Macunun kalitesi büyük etken. Havalandırma, soğutucu bloğun yapısı ve fan tasarımı da büyük etken. Bunlardan herhangi biri yetersiz olduğunda sıcaklıklar yükselir. Afterburner üzerinden fan ayarı yapmayı deneyebilirsiniz.
 
90 dan sonrası sıkıntı o dereceler normal gibi bende GTX 1650 ile yüksek grafikli oyunlarda 86 derece oluyor.
Laptopta 80 dereceler normal evet ama bir masaüstü Gpu'su söz konusu olduğunda, biraz daha soğuk tutmak gerekir.

Yazın etkisi olabilir
Yazın etkisi midir yoksa programlar aşırı abartılı mı gösteriyor onu anlamıyorum. Bir yabancı forumda okumuştum sanırım. Amd Gpu'larının sıcak çalıştığı şikayetlerinin aslında, ısı sensörünün Gpu'ya çok fazla yakın hatta dibinde olmasından kaynaklandığı ve Nvidia'danın çoğu kartında ısı sensörü, Gpu'dan biraz daha uzakta konumlandığı için gerçek sıcaklıkları düşük gösterdiğine dair bir yabancı makale mi yabancı yazı mı okumuştum. Keşke kaydetseydim.

Macunun kalitesi büyük etken. Havalandırma, soğutucu bloğun yapısı ve fan tasarımı da büyük etken. Bunlardan herhangi biri yetersiz olduğunda sıcaklıklar yükselir. Afterburner üzerinden fan ayarı yapmayı deneyebilirsiniz.
Hocam O.C falan da yapmadım stok hızlarında kullanıyorum. Ama performans vermem demiyor dibine kadar çalışıyor kart. Kaliteli bir termal macunum var özellikle araştırıp almıştım. Fan konusu da var ki, fan yaprağı ve kalitesi 10 yıllık kart olmasına rağmen hala sıfır gibi. Her AMD kartta olduğu gibi sıcaklık 80 derecede, fanı sadece %45 değerlerinde çalıştırıyor. Amd nin bu fan cimriliğinden baya bir kişi nefret ediyor. Görseldeki fan
 

Dosya Ekleri

  • images.jpeg
    images.jpeg
    46,4 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı