Oyun oynarken i7 3770 sıcaklığı 100 derece!

ugurbaba

Hectopat
RX 570 4 GB Armor.
i7 3770 3.40 GHz.
12 GB RAM DDR3(1600MHz)8+4.
60 Hz monitör (1440X900)en fazla 75 Hz kadar yükseliyor.
P8H61-MX USB3 anakart.
HDD 1TB kullanıyorum.
500 Watt PSU.
Stock fan.

Arkadaşlar sıcaklık değeri 90 ile 100 arasında git gel yapıyor, ne gariptir ki PC'yi kapatmıyor. RDR2 oyununda bayağı CPU kulllanıyor onun için ayarları yükseğe getirip gücü ekran kartına veriyorum, sıcaklık değerini 50-60 yapsam ayarlarımı ortaya alıp daha stabil oynayabilirim ama mecburluktan Ultra'da oynuyorum. FPS düşük oluyor öylede ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz?

Termal macun yeni yaptım, toz vs temizledim fanı, fan oturmuş mu oturmamış mı onu da kontrol ettim aklıma başka bir şey gelmedi ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    100,1 KB · Görüntüleme: 78
RX 570 4 GB Armor.
i7 3770 3.40 GHz.
12 GB RAM DDR3(1600MHz)8+4.
60 Hz monitör (1440X900)en fazla 75 Hz kadar yükseliyor.
P8H61-MX USB3 anakart.
HDD 1TB kullanıyorum.
500 Watt PSU.
Stock fan.

Arkadaşlar sıcaklık değeri 90 ile 100 arasında git gel yapıyor, ne gariptir ki PC'yi kapatmıyor. RDR2 oyununda bayağı CPU kulllanıyor onun için ayarları yükseğe getirip gücü ekran kartına veriyorum, sıcaklık değerini 50-60 yapsam ayarlarımı ortaya alıp daha stabil oynayabilirim ama mecburluktan Ultra'da oynuyorum. FPS düşük oluyor öylede ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz?

Termal macun yeni yaptım, toz vs temizledim fanı, fan oturmuş mu oturmamış mı onu da kontrol ettim aklıma başka bir şey gelmedi ne önerirsiniz?
Uygun fiyata şöyle bir soğutucu alman sorununu çözmeye yetecektir.

Sürdüğün termal macun kalitesiz ise kaliteli bir macun sürmen de sorunu çözebilir.

Uygun fiyata şöyle bir soğutucu alman sorununu çözmeye yetecektir.

Sürdüğün termal macun kalitesiz ise kaliteli bir macun sürmen de sorunu çözebilir.
Stock Fandan mı kaynaklanıyor dersiniz? Bir kişiye sordum havadan dolayı öyle dedi ama denemekte fayda var.

Anakartınız bilmiyorum ama benimkinde de bir ara böyle sorunlar vardı çok ısınıyordu sonra BIOS üzerinden fan ayarlarını değiştirdim meğerse kasanın fanları hep aynı hızda dönüyormuş arada sırada hızlandırmalı yaptım düzeldi bir de acil durum sıcaklığı diye bir şey var o da biostaydı sanırım onu da CPU 75'i geçtiğinde kapat diye ayarladım ben.

Hocam istedi kadar hava olsun Intel'in fanlari kötü.
Peki kesin düşer mi? acaba
Anakartınız bilmiyorum ama benimkinde de bir ara böyle sorunlar vardı çok ısınıyordu sonra BIOS üzerinden fan ayarlarını değiştirdim meğerse kasanın fanları hep aynı hızda dönüyormuş arada sırada hızlandırmalı yaptım düzeldi bir de acil durum sıcaklığı diye bir şey var o da biostaydı sanırım onu da CPU 75'i geçtiğinde kapat diye ayarladım ben.
Şuan performans modunda cpu fan ayarları biostan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı