Oyun oynarken i7 3770K sistemde görüntü gidiyor

Bütçe
-

SweCra

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ekran kartı kullanan oyunlar oynadığım zaman oyunun ortasında bir anda ekranlar gidiyor ve monitörler no Signal'e düşüyor.
Valorant gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynadığım zaman ise herhangi bir problem olmadı.
FurMark testinde 3. dakikada falan gidiyor görüntü.
Öncelikle ekran kartında 8 pin girişi var ve benim PSU 350W olduğunan dolayı 8pin çıkışı yok bu sebep ile 8 pin Molex dönüştürücü aldım ve böyle kullanıyorum.
Araştırmalarıma göre bu ekran kartını 350W tamamen besleyemezmiş.

Burada size sormak istediğim soru şu ekran kartına yük bindiğinde mantıken daha fazla güç kullanıyor ve PSU yetmediği için görüntü kesiyor olabilir mi ve önerdiğiniz bir test yöntemi var mı sorunu anlamak için.

Content Manager'da yüksek ayarlar + grafik paketi ile oynuyorum ve ekran gidiyor.
Ready or Not'da yüksek ayarlar ile oynuyorum aynı şekilde ekran gidiyor.
FurMark testinde 3. dakikada falan sonra gitti görüntü.
Valorant benzeri oyunlarda herhangi bir problem yaşamadım.
GTA FiveM gibi oyunlarda da problem yaşamadım.

İşlemci: i7 3770K.
RAM: 8x2 Kingston.
Ekran kartı: GTX 1060 6 GB version.
Power: 350W.
HDD: 500 +250 olmak üzere Seagate marka.

Oyun grafiklerini düşürmek bir işe yaramadı bilginiz olsun.

Ek: Dün gece düşündüm biraz sorunu nasıl çözerim diye ve MSI afturburner'dan birkaç ayar ile oynadım.
Üstdeki fotoğrafta stock ayarlarda görüntü gitme sorunu yaşıyordum.
Şu an kendi kafamdan işlemcimin ekran kartına göre güçsüz kaldığını bilerek ekran kartının gücünü kıstım yeni yaptığım ayarda fotoda gözüküyor.
Yaptığım ayarı stock hale tam uygun şekilde düşürdüm ve FurMark testi yaptığımda 10+ dk bekledim ve hiçbir sorun yaşamadım.
Eğer sizde de aynı problem varsa (Power gücü yetmemesi) bu yazdıklarımı deneyebilirsiniz.
Anlamayan ya da yapamayan arkadaşlar Discord'dan yazabilir yardımcı olurum.

1725969731981.png

Dosya Ekleri

• 1725969435102.png
    1725969435102.png
    337,8 KB · Görüntüleme: 10
  • 1725969744136.png
    1725969744136.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı