Arkadaşımla beraber vindictus adlı oyunu oynuyoruz, arkadaşım ve ben aynı sağlayıcıdan internet alıyoruz ancak benim format atmama rağmen oyundan 30-40dakika süreyle sürekli disconnect yiyorum. Arkadaşım ise tamamen sorunsuz ve stabil oynayabiliyor. Sorunun nedenini Google'dan çok araştırdım ancak çözüme yakın bir şey yok.
İnternet bağlantımla alakalı sorun olduğunu düşünüyorum çünkü akla gelebilecek her şeyi deneyip en sonunda formata kadar gitti yolumuz, en nihayetinde sorun halen devam etmekte.
Konuyla alakalı bir fikri var ise yardımcı olursanız çok sevinirim.
Lan kablomu ( sat6) değiştim, Kablosuz wifi bağlantı denedim, VPN ile bağlantı sağlamayı denedim, farklı bir modem ile bağlanmayı denedim (VDSL Bağlantı alıyorum.) DNS sunucularını değiştirdim.
Oyun destek ekibiyle görüşmem olumlu sonuç vermedi maalesef ancak şu anda internet sağlayıcısıyla görüşme sağlıyorum sorunu yetkili arkadaşlara izah ettim ama sistemde sorun görmedikleri için yardımcı olamayacaklarmış ^^ Türk Telekom
Geçmişte 16mbps alırken ADSL ile ne zaman download yapsam hep max hıza ulaşınca kopma yaşanırdı o yüzden internet hızımı, sağlayıcıyı arayıp belli bir hıza sabitletiyorum.
Az önce yaptığım görüşmede ise 16mbps hız alırken hızımı 10'a sabitlemelerini rica ettim belki bir gelişme yaşanması adına.
Kullandığım tarife 16mbps hız sınırlı. Kendim 10'a sabitletiyorum.
Netspeed İnternet Altyapı Sorgulama ile hizmet alabileceğiniz VDSL veya Fiber internet altyapısı, port bilgisi ve alabileceğiniz maksimum hızı öğrenin. En uygun internet paketini seçmek için hemen sorgulama yapın!
www.netspeed.com.tr
Şu internet sitesi üzerinden santral uzaklığınızı öğrenebilir miyim?