Çözüldü Oyun oynarken işlemci frekansı düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jinistakenn

Femtopat
Daha fazla  
Valorant'ı açıp ilk oynamaya başladığımda MSI Afterburner'dan baktığım kadarıyla maksimum 3392 MHz'e 3,40 GHz'e kadar çıkıyor ama daha sonrasında işlemcim, sıcaklığının düşük olmasına rağmen kendini 1500 MHz, 1,59 GHz'e kendini sınırlıyor. Ne zaman Valorant'ı kapatsam kendini tekrar eski hale getiriyor. (Ekleme: Bu olay, CS:GO'da da oluyor.)

Ayrıca 1,59 GHz'e kendini düşürdüğünde ekran kartıma darboğaz yapmaya başlıyor ve normalde 200 FPS'e kadar çıkan değer, 70'den fazlasına çıkmıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartınızın modeli nedir?

Turbox H61C diye biliyorum.
Eğer dizüstü bilgisayarda bu sorun varsa ısınmadan dolayıymış, benim masaüstü ve sorunumu throttle stop programıyla çözdüm. Normalde görev yöneticisinde gözüken temel hızım 3,20 GHz ama Turbo ile 3,40'a çıkıyordu ben de onu o uygulamayla tekrar 3,20'ye azalttım ne ısınma oluyor ne de işlemci frekansı düşüyor.
1. Donanımlarınız neler? İşlemci, anakart ve işlemci soğutucusu
2. Windowsda güç profili olarak ne seçili?
3. İşlemci saat düşürmeden önce ısı ile ilgili bir yükseklik oluyor mu? Maksimum kaç dereceye çıkıyor işlemci.

Isınıyor olabilir. Isınmıyorsa throttle stop kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

Aynı lanet sıkıntıyı ben de yaşıyorum hatta forumda birkaç kez konu açtım ama çözüm bulamadık. Eğer çözülürse diye açtığım konuyu bırakıyorum.
Isınıyor olabilir. Isınmıyorsa throttle stop kullanarak sorunu çözebilirsiniz.
Hocam o program bende mevcut ama nasıl kullanmak gerekiyor. Rehber vesaire tarzında bir şeyler var mı, ya da kısaca özet geçebilir misiniz. Ben biraz kurcaladım turbo fonksiyonunu falan kapattım ama fayda etmedi.

Aynı lanet sıkıntıyı ben de yaşıyorum hatta forumda birkaç kez konu açtım ama çözüm bulamadık. Eğer çözülürse diye açtığım konuyu bırakıyorum.

Hocam o program bende mevcut ama nasıl kullanmak gerekiyor. Rehber vesaire tarzında bir şeyler var mı, ya da kısaca özet geçebilir misiniz? Ben biraz kurcaladım Turbo fonksiyonunu falan kapattım ama fayda etmedi.

Öncelikle ne için kullanmak istediğinizi söylemelisiniz. Isınmadan dolayı FPS düşmesi oluyorsa clock mod ve set multiplier seçeneklerinin tikini işaretleyip değerleri kısarak ısınmanın önüne geçebilirsiniz.

1624961463505.png

Ne kadar kısmanız gerektiğini de aşağıdaki TS bench kısmından test yaparak bulabilirsiniz.

1624961548946.png

İşlemcinizi %100 kullanan bir işlem yapacak ve ne kadar ısındığını yandan takip edebileceksiniz. Isı değerleri çok yüksek ise clock mod ve set multiplier seçeneklerinin yanındaki ok tuşlarından işlemcinizin gücünü kısarak daha az ısınmasını sağlayabilirsiniz. En aşağıdadan Turn On demeyi unutmayın. Orada Turn off yazıyorsa program çalışıyor demektir.

1. donanımlarınız neler? İşlemci, anakart ve işlemci soğutucusu.
2. Windows'ta güç profili olarak ne seçili?
3. işlemci saat düşürmeden önce ısı ile ilgili bir yükseklik oluyor mu? Maksimum kaç dereceye çıkıyor işlemci.

1-işlemcim i5 3470 eski biraz biliyorum, işlemci soğutucum stok fan ama ayrıca kule tipi soğutma da mevut bilgisayarda.
2-güç profili olarak yüksek performans seçili ama nihai performans yapınca da aynı sıkıntıyı yaşadım.
3-maksimum 80 derece görmüştüm.
Çok yüksek değil diye biliyorum.

Öncelikle ne için kullanmak istediğinizi söylemelisiniz. Isınmadan dolayı FPS düşmesi oluyorsa clock mod ve set multiplier seçeneklerinin tikini işaretleyip değerleri kısarak ısınmanın önüne geçebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1088766

Ne kadar kısmanız gerektiğini de aşağıdaki TS bench kısmından test yaparak bulabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1088775

İşlemcinizi %100 kullanan bir işlem yapacak ve ne kadar ısındığını yandan takip edebileceksiniz. Isı değerleri çok yüksek ise clock mod ve set multiplier seçeneklerinin yanındaki ok tuşlarından işlemcinizin gücünü kısarak daha az ısınmasını sağlayabilirsiniz. En aşağıdadan Turn On demeyi unutmayın. Orada Turn off yazıyorsa program çalışıyor demektir.

Hocam sıcaklık 70 - 74 derece bandında geziyor. Sizce ısındığı için mi sıkıntı yaşıyorum? Yoksa farklı bir yöntem mi denemem gerekli.

FPS menüde 250 - 300 civarında ve oyun içinde maksimum 90, minimum 40 FPS alıyorum.

Ekran Görüntüsü (8).png

Hocam sıcaklık 70 - 74 derece bandında geziyor. Sizce ısındığı için mi sıkıntı yaşıyorum? Yoksa farklı bir yöntem mi denemem gerekli.

FPS menüde 250 - 300 civarında ve oyun içinde maksimum 90, minimum 40 FPS alıyorum.

Eki Görüntüle 1088787

Sizin sorununuz ekran kartından dolayı sanırım. APU bir işlemciniz varsa ve harici bir ekran kartı taktıysanız harici ekran kartınız ile oyunu çalıştırmıyor olabilir. Çünkü ekran kartınız %0 kullanılıyor olarak gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı