Oyun oynarken mavi ekran hatası sebebi nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

TufanTheReal

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Biostar B550MH // Amd Ryzen 5 5600 // Biostar Rtx 2060s // Netac 8x2 16 gb Ram // Crucial 1 Tb Ssd // Gamegaraj GP 650W 80+ Bronze Psu //
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1Njt7_2PzMJffZ2xvYGEUo7-yuSFjg01e/view?usp=sharing
RAM
Netac Shadow 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 1 TB
Ekran kartı
Biostar RTX2060 SUPER
Anakart
Biostar B550MH
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar ne zaman yüksek sistem gereksinimli oyunu 25-30 dakika oynasam bilgisayar ya mavi ekran veriyor ya da bir anda siyah ekran verip restart atıyor.
Her mavi ekran yediğimde "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatasını alıyorum. Bugün de sorunun neden kaynaklandığını anlamak için testler yaptım ve test sırasında hiçbir sorun yoktu. Lakin ne zaman testi sonlandırdım bilgisayar mavi ekran verdi.

Testi durdurmadan 1 2 dakika önceki fotoğrafı da koydum. (Max değerler Prime95 testinden kalma)

Dosya Ekleri

• IMG_20250607_170834.jpg
    IMG_20250607_170834.jpg
    319,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar ne zaman yüksek sistem gereksinimli oyunu 25-30 dakika oynasam bilgisayar ya mavi ekran veriyor ya da bir anda siyah ekran verip restart atıyor.
Her mavi ekran yediğimde "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatasını alıyorum. Bugün de sorunun neden kaynaklandığını anlamak için testler yaptım ve test sırasında hiçbir sorun yoktu. Lakin ne zaman testi sonlandırdım bilgisayar mavi ekran verdi.

Testi durdurmadan 1 2 dakika önceki fotoğrafı da koydum. (Max değerler Prime95 testinden kalma)

Minidump dosyanı gönderir misin?

Link eklemiştim açılmıyor mu?

İşlemcinin sürücülerini de güncelle hardware kaynaklı sorun. The Last of Us oynuyorsan ya da Sony ile alakalı program varsa kaldırıp dene (tlou-i.exe) tetiklemiş. cs2.exe CS2 oynarkende yemişsin dediğim gibi sürücülerini güncelle sorun çözülmesse yaz. Ekran kartı sürücünde güncel değil onu da güncelle.

Son düzenleme:
İşlemcinin sürücülerini de güncelle hardware kaynaklı sorun. The Last of Us oynuyorsan ya da Sony ile alakalı program varsa kaldırıp dene (tlou-i.exe) tetiklemiş. cs2.exe CS2 oynarkende yemişsin dediğim gibi sürücülerini güncelle sorun çözülmesse yaz. Ekran kartı sürücünde güncel değil onu da güncelle.

Dediklerini yaptıktan sonra 2 kere daha mavi ekran yedim. Bir kerede bilgisayar restart attı.

İlk iş ısılar çok yüksek. Macun işlemini ve soğutucu işlemini uygula.
Sonrasında :
Buradan işletim sistemine göre olanı indir yükle.
Birde:
BIOS'ta CPU veya RAM değerlerine hiç müdahale ettin mi ?
Bu testleri'de yapıp sonuçları yolla.

Sonrasında:
Bir de:
BIOS'ta CPU veya RAM değerlerine hiç müdahale ettin mi?
Bu Testleri'de yapıp sonuçları yolla.

BIOS'u defaulta aldım. PC'yi temizledim, macun değiştirdim ve sonuçlar bu
Normalde ilk 2 dakikada 90'ı gören CPU şimdi 85'e çıkmıyor. Aslında macunu 1 yıl önce değiştirmiştim. 1 yılda bu kadar etkisini kaybetmesi garip geldi. Acaba aldığım ürün mü çakma.

Sonrasında:
Bir de:
BIOS'ta CPU veya RAM değerlerine hiç müdahale ettin mi?
Bu Testleri'de yapıp sonuçları yolla.

Bu da SSD test sonucu chipset driverını zaten indirmiştim.

Dosya Ekleri

• 17495657257604768161817645571501.jpg
    17495657257604768161817645571501.jpg
    150,5 KB · Görüntüleme: 18
  • resim_2025-06-10_173520195.png
    resim_2025-06-10_173520195.png
    93,5 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Ekran kartı'da biraz sıcak gibi. Onun macununu hiç değiştin mi? CPU için mümkünse soğutucu al.
Zaten sistemdeki birçok donanımı önermiyorum.

Maalesef PC'yi alırken o kadar dikkat etmedim. Ekran kartının macununu değiştirmedim. Son olarak soğutucu ne önerirsiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı