Oyun oynarken PC donup kapanıyor

Kara129

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rx 6650xt
Anakart
B450 mk
İşlemci
Ryzen 5 5600
Oyun fark etmeksizin oynadığım oyunda bir süre sonra oyun donuyor bir ses gelip PC kapanıyor. Monitör klavye gibi şeylerden güç kesiliyor ancak kasa fanı ve ışıkları çalışmaya devam ediyor. Daha önce benzer durum yaşayıp çözebilen var mı?

Teşekkür ederim mesajlar için, sıcaklıklarım normal derecelerde gözüküyordu bir ara kapanırken sıcaklık kontrol etmek için uygulama indirmiştim 60 derecedeyken kapandığı oluyordu.
Ekran kartımının fanları oyun içinde çalışıyor otomatik olarak.
Çift monitör var kasa ile monitör arasında bir sıkıntı yaşansa birisi gitmesi gerekmiyor muydu?
1730637187035.png

ayrıca eski bir konuda birisi güvenlik ve bakım kısmını kontrol etmemizi istemiş işaret olan her yerde bilgisayarım kapandı son zamanlarda çok fazla olmaya başladı bu durum

SATA SSD aldım şu an için boşta duruyor bu kapanma olaylarını ona bağlayıp PSU yetersiz diye düşünüyordum Windows'u ona aktarıp denemeyi düşünüyorum.

Yani sıcaklık değerleri normalse, GPU'da fark edilebilir bir sorun yoksa(fan hızı gibi), tüm kablolardan ve elektrik tesisatından eminseniz sorun genelde ya SSD ya PSU kaynaklı oluyor.

Pcde tüm bileşenler bu şekilde
Sıkıntının ekran kartı ya da ram ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Sıkıntının nerede olduğunu bulmam için herhangi bir yöntem var mı?
Anakartı PRIME-B450M-K-II
Ram : GoodRam 8gb x2
Ekran kartı : DUAL-RX6650XT
işlemci : AMD Ryzen 5 5600
SSD: KIOXIA EXCERIA 500GB M2

Pcde tüm bileşenler bu şekilde
Sıkıntının ekran kartı ya da ram ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Sıkıntının nerede olduğunu bulmam için herhangi bir yöntem var mı?
Anakartı PRIME-B450M-K-II
Ram : GoodRam 8gb x2
Ekran kartı : DUAL-RX6650XT
işlemci : AMD Ryzen 5 5600
SSD: KIOXIA EXCERIA 500GB M2
Güç kaynağını test etmek için program vardı ama ismini unuttum onu yapın daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı