Oyun oynarken PC donup kapanıyor

Kara129

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rx 6650xt
Anakart
B450 mk
İşlemci
Ryzen 5 5600
Oyun fark etmeksizin oynadığım oyunda bir süre sonra oyun donuyor bir ses gelip PC kapanıyor. Monitör klavye gibi şeylerden güç kesiliyor ancak kasa fanı ve ışıkları çalışmaya devam ediyor. Daha önce benzer durum yaşayıp çözebilen var mı?

Güç kaynağını test etmek için program vardı ama ismini unuttum onu yapın daha iyi olur.
kontrol sağlayıp ileteceğim

occt power testi mi diyorsunuz?
occt iligli bi konu buldum bunu deneyeceğim

güç kaynağı testine soktum başlatır başlatmaz kapandı pc burada sorun ekran kartında mı güç kaynağında mı nereden anlayabilirim güncel ayarlar ve ısı aynıydı
1730733557313.png
1730733536888.png

Son düzenleme:
Psu kaç watt veya modeli nedir?

Hocam 8x2 raminiz olduğuna emin misiniz üstte 6gb ve %80 kullanım görüyorum.
1730752483662.png

bu şekilde hocam anlık öyle gözükmüş bi sebebi var mı bilmiyorum tekrar deneyeceğim şimdi testi

çok fazla üst üste yazdım ama bi 15 saniye çalıştı ardından hata vermeden tekrar kapattı kendisini hatayı da göremediğim için sıkıntının ne olduğunu bilememekteyim occt gibi ayrı ayrı test edebileceğim uygulamalar var mı

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2344892
bu şekilde hocam anlık öyle gözükmüş bi sebebi var mı bilmiyorum tekrar deneyeceğim şimdi testi

çok fazla üst üste yazdım ama bi 15 saniye çalıştı ardından hata vermeden tekrar kapattı kendisini hatayı da göremediğim için sıkıntının ne olduğunu bilememekteyim occt gibi ayrı ayrı test edebileceğim uygulamalar var mı
Orada sol tarafta cpu gpu diye ayrı ayrı test etme imkanınız var onları deneyin hocam.

Orada sol tarafta cpu gpu diye ayrı ayrı test etme imkanınız var onları deneyin hocam.
1730757196945.png
yaklaşık 5 dakika kadar 3d standart testi yaptım herhangi bir kapanma sorunu olmadı ancak power testinde ekran anında donup pc restart atmakta büyük ihtimalle psu kaynaklı sıkıntı
bazı konularda occt sürümü etkili ileri sürümler hatalı yazılmış her sürümde denedim hepsinde restart atıyor pc

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2344951yaklaşık 5 dakika kadar 3d standart testi yaptım herhangi bir kapanma sorunu olmadı ancak power testinde ekran anında donup pc restart atmakta büyük ihtimalle psu kaynaklı sıkıntı
bazı konularda occt sürümü etkili ileri sürümler hatalı yazılmış her sürümde denedim hepsinde restart atıyor pc
Furmarkta test eder misiniz hocam. Harici olarak işlemciyede tek başına bi yük testi yapın bakın sorun oluyor mu?

Furmarkta test eder misiniz hocam. Harici olarak işlemciyede tek başına bi yük testi yapın bakın sorun oluyor mu?
hemen bakıyorum hocam teste şimdi sonuçları iletecem

1730817906446.png

hocam run testinde reset ve benchmark testinde de bilgisayar kapandı
cpu burnerda bir sıkıntı yaşamadım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı