Oyun oynarken R5 5600X bilgisayar kapanıyor

Cracxy

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 1x8
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 500GB EXCERIA G2 NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
Nvidia GeForce 1050Ti
Anakart
ASUS PRIME B350M-E
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar selam. Daha yeni işlemci ve RAM değişikliği yaptım. Bilgisayarım oyun oynarken aniden kapandı. Merak ettim sıcaklık değerlerine baktım, işlemci sıcaklığı 60-70 derece arasında geziyordu. Sorunun neden kaynaklandığını anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Sistem güncellemesi:
  • CPU: R3 2200G ---> R5 5600X
  • RAM: 8 GB ----> 16 GB
Diğer bileşenler:
  • GPU: ASUS GeForce 1050 Ti 4 GB
  • Anakart: ASUS Prime B350M-E
  • PSU: Corsair VS450

Stres testi sonuçları:

Memtest: https://www.mediafire.com/file/ff2nhck8v6ja8t1/MemTest86-Report-20250124-025631.html/file
Prime95: 30 dakika test ettim hiçbir şey olmadı
OCCT:

Dosya Ekleri

• OCCT-25124-123817 (1).jpg
    OCCT-25124-123817 (1).jpg
    299,6 KB · Görüntüleme: 23
Kullandığınız PSU'nun modelini ve watt değerini yazabilir misiniz? Sorun kullandığınız PSU'nun gerekli enerji ihtiyacını karşılayamamasından dolayı olabilir. Ayrıca sorunu daha önce yaşadınız mı? Sıklığı nedir?

Kullandığınız PSU'nun modelini ve watt değerini yazabilir misiniz? Sorun kullandığınız PSU'nun gerekli enerji ihtiyacını karşılayamamasından dolayı olabilir. Ayrıca sorunu daha önce yaşadınız mı? Sıklığı nedir?
Daha önce yaşamadım işlemci ve ramleri yeniledikten sonra yaşadım.
Ayrıyetten şimdi farkettim PSU fanı dönmüyor. Bundan kaynaklı olabilir mi?

Daha önce yaşamadım işlemci ve RAM'leri yeniledikten sonra yaşadım.
Ayrıyeten şimdi fark ettim PSU fanı dönmüyor. Bundan kaynaklı olabilir mi?

Evet PSU fanı dönmüyorsa sıkıntı olabilir ek olarak watt değeride çok iç açıcı değil. Geleceğe dönük olması ve sorununuzu kökten çözmesi için yeni bir PSU almanızı öneririm. PSU arızalanmaya devam ederse bilgisayarınız için daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir.

Evet PSU fanı dönmüyorsa sıkıntı olabilir ek olarak watt değeride çok iç açıcı değil. Geleceğe dönük olması ve sorununuzu kökten çözmesi için yeni bir PSU almanızı öneririm. PSU arızalanmaya devam ederse bilgisayarınız için daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir.
Hocam bir psu önerir misin 2000TL yi aşmayacak şekilde.

Hocam bir PSU önerir misin 2000TL'yi aşmayacak şekilde.

Tabii ki hocam, Power Boost'un Fury BST-ATX750WEU 80+ 750W'lık modelini öneririm 1800 TL bandında diğer satıldığı sitelerde 2000 TL'yi geçmiş linkini bırakacağım sitedede 2000 TL'yi geçmeden almanızı öneririm. Yorumlarına bakarsak hiçbir sıkıntısı yok gayet kaliteli ve götüren bir PSU. Bütün ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır kullanım süreci yönündende kolay kolay sizi bırakmaz. Gelecekteki sistem upgradeleri içinde baya elverişli. 1800TL'lik linkini aşağıya bırakıyorum:
----->PSU<-----
İyi akşamlarr... :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı