Oyun oynarken RX 570 bilgisayar kapanıyor

ahmetkgnn

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 3000 MHz DDR4 8 gb ram
SSD veya HDD modeli
Toshiba 240 gb ssd . Wd blue 1tb hdd
Ekran kartı
Gigabyte RX 570
Anakart
Gigabyte b450m s2h
İşlemci
Amd ryzen 5 3600
Oyun oynarken bazı zamanlar ekran kartı birden son hızda çalışmaya başlıyor ve ekran gidiyor ama arkada işlemler devam ediyor sesler geliyor. Eskiden nadir yaşasam da artık sık sık yaşamaya başladım bu olayı. Hatta bazen bilgisayarı geri açtığımda aygıt yöneticisinde ekran kartı devre dışı bırakılmış oluyor ama çok nadir. Sebebi ne olabilir?

Hocam yakın zamanda karta herhangi bir overclock veya undervolt işlemi uyguladınız mı? Ve kartın driver sürümünü paylaşabilir misiniz?

Merhaba, birkaç adım var kontrol edip deneyebilir misin? İlk olarak güç kablosunda ve anakarta bağlanan PSU adaptöründe temassızlık olmadığından emin olun. Çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin, ekran kartının kendisi dahil zaten hızlı bir işlem. Bundan eminseniz sadece ısıyla ekran kartı için boşta 50 55, yükte 85 derece çok fazla. Muhtemelen 85'in üstüne çıktığı zamanlarda anlık PC kapanması veya ekran gitmesi yaşanabilir, arka plan aktif şekilde olmasını anlıyorum. AMD panelinden ekran kartınızın fanını 100 yapıp sıcaklık değerlerine tekrar bakabilir misiniz? Aynı zamanda yük yapacak bir oyuna girin. Ekran anlık bir süre sonra tekrar gidip PC arka planda açık durumda kalırsa eğer, DDU ile driverı kaldırıp tekrar güncel driverı kurar mısınız? Bu şekilde çözülür diye düşünüyorum, devre dışı kalması bundan kaynaklı. Bunu yaparken internetsiz ve Update üzerinden otomatik kurmadığından emin olun. Sorun çözüldüğü zaman sadece ısıdan dolayı problem devam ediyorsa, termal macun uygulayıp fanı yüksek civarlarda çalıştırabilirsiniz.

Merhaba, birkaç adım var kontrol edip deneyebilir misin? İlk olarak güç kablosunda ve anakarta bağlanan PSU adaptöründe temassızlık olmadığından emin olun. Çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin, ekran kartının kendisi dahil zaten hızlı bir işlem. Bundan eminseniz sadece ısıyla ekran kartı için boşta 50 55, yükte 85 derece çok fazla. Muhtemelen 85'in üstüne çıktığı zamanlarda anlık PC kapanması veya ekran gitmesi yaşanabilir, arka plan aktif şekilde olmasını anlıyorum. AMD panelinden ekran kartınızın fanını 100 yapıp sıcaklık değerlerine tekrar bakabilir misiniz? Aynı zamanda yük yapacak bir oyuna girin. Ekran anlık bir süre sonra tekrar gidip PC arka planda açık durumda kalırsa eğer, DDU ile driverı kaldırıp tekrar güncel driverı kurar mısınız? Bu şekilde çözülür diye düşünüyorum, devre dışı kalması bundan kaynaklı. Bunu yaparken internetsiz ve Update üzerinden otomatik kurmadığından emin olun. Sorun çözüldüğü zaman sadece ısıdan dolayı problem devam ediyorsa, termal macun uygulayıp fanı yüksek civarlarda çalıştırabilirsiniz.

Hocam bahsettiğiniz adımların hepsini 1 hafta öncesine kadar denedim ve durum aynı basit oyunlarda bile 85 dereceyi görüyor sorunu sıcaklık olduğuna karar verdim 4 yıldır hiç temizlenmedi hiç macunu değişmedi macun değiştirip dönüş yapacağım yardımlarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı