Oyun Oynarken Sistemin Aniden Kapanması

Yer
Ankara Çankaya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 yıldır bu bilgisayarın kapanması ile uğraşıyorum. Oyun oynarken 5-10 dakika içinde bilgisayarım aniden kendini kapatıyor ve yeniden başlatıyor. Bunun sebebini bilmiyorum. Dün COD Ghosts oynarken grafik ayarlarım fulldeydi ve hiçbir kasma sorunu olmadan, FPS düşüşü olmadan oynarken aniden kapandı. Sadece COD'da yapmıyor, çoğu oyunda yapıyor, grafikleri düşürünce oynama sürem biraz daha artıyor. Ben bu ekran kartına para verdim oyun oynayamayacak mıyım? Çok rahat da oyunu kaldırıyor, sorunsuz ilerliyor ama sonradan resetliyor kendini. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olalım, olsun insanlar ama nasıl? Bilgisayarın ile ilgili hiçbir şey hiç bir veri yok ortada. Sistem özelliklerini yaz, yazdıktan sonra özellikle kasada power supply kaç Watt olduğunu yaz. Biz de ona göre çare bulmaya, sıkıntının ne olduğunu anlamaya ve çözmeye çalışalım. Bir de bu bilgisayarına yeni ekran kartı takmadan önce aynı hatayı veriyor muydu? 1 yıldır sıkıntı yaşıyorum demişsin. Ekran kartını değiştirmeden önce de var mıydı demek istediğim? İşlemci boşta ve yükte ısı değerlerini oyun oynarken yazarsan daha iyi olur.

Bu sorunun bir çok sebebi var aklıma gelenleri sıralayayım
1- Isınma problemleri işlemci yükte kritik sıcaklığa ulaşırsa önce çarpan düşürür yetmiyorsa sistemi kapatır.
2- Güç kaynağı yetersizliği yük altına girdiği anda gerekli gücü bulamıyorsa PC kapanır
3-Güç kablolarında bozulma veya yanlış montaj olması.
4-Gelen elektriğin stabil olmaması topraklama bulunmaması PCnin takıldığı 3'lü prizin arızalı olması.
5- Grafikleri düşürdüğümde oynama sürem artıyor demişsiniz muhtemelen bu güç kaynağı yetersizliği sistem yük altına girdiğinde gerekli enerjiyi bulamıyor bize sistem bileşenlerinizin tamamını yazın lütfen

Yardımcı olalım, olsun insanlar ama nasıl? Bilgisayarın ile ilgili hiçbir şey hiç bir veri yok ortada. Sistem özelliklerini yaz, yazdıktan sonra özellikle kasada power supply kaç Watt olduğunu yaz. Biz de ona göre çare bulmaya, sıkıntının ne olduğunu anlamaya ve çözmeye çalışalım. Bir de bu bilgisayarına yeni ekran kartı takmadan önce aynı hatayı veriyor muydu? 1 yıldır sıkıntı yaşıyorum demişsin. Ekran kartını değiştirmeden önce de var mıydı demek istediğim? İşlemci boşta ve yükte ısı değerlerini oyun oynarken yazarsan daha iyi olur.

rx 470 4 gb strıx
i7 4790
16 gb ram 1600 mhz
asus z97 gamer pro
power supply 650 w

ekran kartını takmadan önce, eski ekran kartım ile böyle bir sorun yaşamıyordum.
Bu sorunun bir çok sebebi var aklıma gelenleri sıralayayım
1- Isınma problemleri işlemci yükte kritik sıcaklığa ulaşırsa önce çarpan düşürür yetmiyorsa sistemi kapatır.
2- Güç kaynağı yetersizliği yük altına girdiği anda gerekli gücü bulamıyorsa PC kapanır
3-Güç kablolarında bozulma veya yanlış montaj olması.
4-Gelen elektriğin stabil olmaması topraklama bulunmaması PCnin takıldığı 3'lü prizin arızalı olması.
5- Grafikleri düşürdüğümde oynama sürem artıyor demişsiniz muhtemelen bu güç kaynağı yetersizliği sistem yük altına girdiğinde gerekli enerjiyi bulamıyor bize sistem bileşenlerinizin tamamını yazın lütfen

Dostum attığın yorumda alt tarafta sistem bilgin çıktı onu nereden yaptın. Bu arada gece konuda oturuyorum elektrik akımının az gelmesi sonucu ile olabilir mi?

Son düzenleme:
Bazı programlar ile bilgisayarına sıcaklık kontrolü yapmanı öneririm. Ben sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemcine en son ne zaman termal macun sürdün.

Power supply'de problem olmadığına eminsen. 5 6 Ay önce degiştirdigin termal macuna bir bak derim çünki eğer bilgisayarcilarda satılan 15 tllik küçük tüplü metal alişimli olan termal macunlardan ise kurumuş olma ihtimalli yok değil.

Dosya Ekleri

• Untitled-1.png
    Untitled-1.png
    78,7 KB · Görüntüleme: 108
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı