Oyun Oynarken Sistemin Aniden Kapanması

Yer
Ankara Çankaya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 yıldır bu bilgisayarın kapanması ile uğraşıyorum. Oyun oynarken 5-10 dakika içinde bilgisayarım aniden kendini kapatıyor ve yeniden başlatıyor. Bunun sebebini bilmiyorum. Dün COD Ghosts oynarken grafik ayarlarım fulldeydi ve hiçbir kasma sorunu olmadan, FPS düşüşü olmadan oynarken aniden kapandı. Sadece COD'da yapmıyor, çoğu oyunda yapıyor, grafikleri düşürünce oynama sürem biraz daha artıyor. Ben bu ekran kartına para verdim oyun oynayamayacak mıyım? Çok rahat da oyunu kaldırıyor, sorunsuz ilerliyor ama sonradan resetliyor kendini. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı sürekli tam güçte çalıştıysa ömrünü tüketmiş olabilir. Aynı sorunla karşılaşmıştım. 600W Corsair PSU kullanıyordum ve oyunlarda güç tüketimi arttığında 5-6 dakika sonra kapanıyordu. Kontrol ettirdim ve değişim sonucu problem ortadan kalkmıştı.

O işlemcinin o karta darboğaz yapması mümkün değil. Ben de yukarıdaki arkadaş gibi sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Mümkünse başka bir PSU ile deneyin.

Bir darboğaz mevcut gibi gözüküyor. Sıcaklıklarda herhangi bir yükselme oldu mu? Bilgisayar kapanana kadar sıcaklıkları kontrol edin.

1. Resim kendi gpu tweak ayarım
2. resim crysis 3 adlı oyunun grafiklerinin en yüksekte olması
3.de bilgisayarım kapanmadan 1 saniye önceki sıcaklık değerleri
oyunu oynarken aniden kapanıyor nedenini bilmiyorum fanlar dönüyor.
O işlemcinin o karta darboğaz yapması mümkün değil. Ben de yukarıdaki arkadaş gibi sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Mümkünse başka bir PSU ile deneyin.
Bazı fotoğraflar attım bakar mısınız ?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-01-13 at 05.35.07.jpeg
    113,3 KB · Görüntüleme: 75
  • WhatsApp Image 2019-01-13 at 05.35.17.jpeg
    128,6 KB · Görüntüleme: 81
  • WhatsApp Image 2019-01-13 at 05.35.33.jpeg
    81,6 KB · Görüntüleme: 146
Madem aynı ekranı kullanıyoruz, yardımcı olmaya çalışayım.
Benzer sorun uzun bir zaman önce benimde başıma geldi.
Sorunun kaynağını ısınma olarak gördüm. Bilgisayarım normalden fazla ısınırdı ve kapanırdı.
Sorunu şu şekilde düzelttim (Aslında sorunu yaşadığım da yeni bir bilgisayar topladım kendime ama bir kaç zaman kurcaladığım da aşağıda ki yöntem ile sorunu çözdüm hala da emektarım çalışır) :
Bilgisayarım da 7 adet soğutucu takılı, güç kaynağımı değiştirdim.
Artık ısınma ve kapanma gibi bir problem yok.

THERMALTAKE LITEPOWER 650W GÜÇ KAYNAĞI
COOLER MASTER HYPER T4 işlemci soğutucum
kasamın içinde harici 1 tane fanım var. Bu arada ekran kartında vram kullanımı 0 yazıyor bu normal mi?
Thermaltake PS-LTP-0650NPCNEU-2 Litepower 650W APFC 12cm Fanlı
Bu psuyu kullanıyorum. yetersiz mi sizce ?

Son düzenleme:
Aynı sorunla karşılaştım. Güç kaynağını değiştirdim. Anakarttan şüpheleniyorum. Şuan serviste sonucu burada paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…