Oyun oynarken V-Sync açılmalı mı?

Eger Oyunda Ani Drop Varsa Bunu Vsync Acarsiniz Fps Azalir Monitor Rahatlar Ama Ani Drop Yemezssiniz

Monitörünüzün G-Sync desteği varsa V-Sync açmak yerine monitörünüzün Hertz değeri kadar FPS sabitleme yapabilirsiniz. Bu sayede hem G-Sync desteğinden yararlanırsınız, hem ekranda yırtılmalar görmezsiniz hem de %100 kullanılan ekran kartınızın sebep olduğu gecikmeden kurtulmuş olursunuz.

Rekabetçi oyunlarda önermiyorum. İnput lagı arttırıyor.

Kişisel bir durum, ben açma taraftarıyım. Önceden hep kapalı tutma taraftarıydım ancak V-Sync açınca çok daha rahatladım. Nasıl rahat ediyorsan öyle olmalı, kimide o kadar çok alışık oluyor ki V-Sync açınca kafayı yiyorlar.

Ekran kartını tüm gücüyle kullanmak zorunda değilsiniz. Hem ömrünü etkiliyor hem de elektrik tüketimini.
144Hz monitörde 300FPS ne kadar hissedilir?
Fazla FPS almanın amacı gecikme önlemek midir?
Zorlanan, ısınan ekran kartı da gecikmelere sebep olmaz mı?
Adaptive-Sync, G-Sync, FreeSync, V-Sync ekran kartında rahatlama ve elektrik tüketimini azaltma konusunda ne kadar başarılı?
Bu özellikleri açmak çok mu gecikmelere sebep oluyor?
Bu sorulara mantık çerçevesinde cevaplarım var ama pek oyuncu olmadığım için oyun gurularının cevapları daha iyi olur.

Bende de Adaptive-Sync özellikli monitör ve GTX 1080 var. En sağlıklı kullanım için monitörden Adaptive-Sync'i ve Nvidia Denetim Paneli'nden G-Sync'i açmam gerekiyor sanırım.

Hocam bizzat uzun süre denedim
Yaklaşık 6 yıldır CS oynuyorum
165Hz monitöre sahibim ortalama FPS 700 civarı
V-Sync açıkken oyun daha durağan gibi geliyor
Yüksek FPS de daha akıcı psikolojik mi bilemiyorum ama kesinlikle daha akıcı.

Psikolojik değil. Rekabetçi bir oyunda ne kadar yüksek FPS alırsanız o kadar iyi, oyun daha akıcı görünüyor. O yüzden FPS sabitlemeyin veya V-Sync açmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı