Oyun oynarken zamanın boşa gittiğini hissetmek

Oyun oynamak da dizi film izlemek, müzik dinlemek gibi gayet normal bir aktivite. Onları yaparken zamanının boşa gittiğini hissetmiyorsan oyun oynarken de hissetmemen lazım.
 
Oyun oynamak bolca boş zamanı olan ve hayatını düzenine oturtmuş kişilere özel bir şey kardeşim çok doğru düşünüyorsun boşa giden bir zaman aynı şey TV ve telefon içinde geçerli sana tavsiyem bütün işlerini güçlerini hallet zamanın kalırsa o zaman bak bilgisayara.
 
Bütün görevleri, mi yaptıktan sonra oyun oynayınca zamanımın boşa gittiğini düşünmüyorum eğleniyorum her insanın kendini şımartmak için zamanı olmalı gerekli çünkü bu dizi, oyun, müzik dinlemek gibi.
 
Bu oyundan oyuna göre değişiyor. Aslında boşa gittiğini düşünmüyor. Sıkıldığı için öyle oluyor. Mesela bence bunun en iyi çözümü Online oyunlar. Ben Valorant oynarken isterse günde 24 saat olsun öyle hisstemem.
Sıkılıyorsa harcadığı zaman değmiyordur. Yine aynı noktaya geliyor.
 
Eğer gerçekten boşa harcıyorsam ne yapabilirim veya nasıl faydalı harcayabilirim?

Aslında boş vaktimiz olunca oyun oynarız bazen de oyun oynamak hobimiz ve bundan zevk alırız bunda bir sakınca yoktur ancak oyun oynamak yerine başka bir hobi edinmek istiyorsanız ilgi duyduğunuz şeyler üzerinde yoğunlaşabilirsiniz:

-Artık herkes kitap yazdığı için kitaplar çok bilgi verir durumda olmuyor ancak eski kitapları okuyabilirsiniz eğer hikaye yerine roman türünde kitap okumayı düşünüyorsanız ilk başta az sayfalı kitaplardan başlayıp kitaba başlarken ya da bitirince yazarın ne anlatmak istediğini YouTube'dan araştırmalısınız diğer türlü çok fazla bir şey anlamazsınız hele ki kara mizah olan yerlerde.

-Çizgi romanlar ise eğlence tabanlıdır ancak bilgi de verirler çizgi romanlar size bir şeyler katabilir örneğin red kit-dürüst olmak, kötülük yapmamak, o dönemin Amerika'sında ne olduğunu anlamak.

-Tarihi ve araştırma kitaplarını okuyabilirsiniz 1000 yıl geçse de değişmeyecek ve hepsi bilgi katacaktır.

-Müzik dinlemek de size bir şeyler katabilir genellikle protest metal müzik türü size katıcakları müzik skalasında olduğu için sansürlenemez ancak herkes müzik yaptığı için burada da dikkatli olmalısınız her müzik size bir şey katmayabilir.

-Bilişim teknolojileri ve kodlama ile ilgilenebilirsiniz hem size bir şey katar hem de oyun oynarsınız.

-Spor yapabilirsiniz ancak size bilgi açısından çok şey katamaz.
 
Ben de uzun zamandır bu sorundan muzdariptim. Bunun sebebi hayatının amacını oyun yapmaktan kaynaklanıyor(en azından benim için). Bunu zamanımın çoğunda çalışarak geri kalanında dinlenmek amaçlı oyun oynayarak çözdüm.
 
Bir şeyi yapmaktan sıkılıyorsanız veya zamanınızın boşa gittiğini düşünüyorsanız o şeye ilginiz yok demektir. Bir şeye gerçekten ilginiz varsa her zaman daha çok, daha fazla istersiniz. Yeni şeyler keşfedin, bu çocuklar için, bu büyükler için gibi bahanelerle de kendinizi oyalamayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı