Geri kaldigi noktalari sorsam, tek diyeceginiz sey program/oyun destegi olur. Yani orayi bi' bos verelim.
Kaldi ki bu ne Windows'un iyi olmasindan ne de Linux'un kotu olmasindan kaynakli. Koskoca bir tekel problemi, insanların cahilliginden baska bir sey degildir. Diger teknoloji firmalari da para neredeyse oraya yonelecek tabii ki. Dolayısıyla Windows'un iyi oldugu herhangi bir konu yoktur. Yillarca Windows XP, 7, 8.1, 10 ve sınırlı bir süreliğine 11 kullanmis birisi olarak bu yorumu yapiyorum. Telemetri, dayatmalar ve vasat yazılımlarin olusturdugu kocaman bir copluk.
Bilmem sunu seffaf yapicam, bilmem sunu hareketlendirecegim diye kac tane proprietary yazilimi neden diskime doldurmak zorundayim? Kaldı ki bunlar kisisellestirme bile sayilmaz. Windows bu konuda cok kisitli.
Terminal hayati zorlastirmiyor, aksine kolaylastiriyor. Cogu zaman Windows'ta program yuklemekten daha kisa suruyor. Ezberleyecegin 3 kelime kod. Ayrica daha bugun Mint kurulumu yaptim, herhangi kod falan yazmadim. Actim yazilim magazasini, sistem icin guncelleme var mi kontrol ettim. Ekran karti surucumu guncellemem icin ufak bir pencere acti, tek tikla yukledim. Tekrardan yazilim magazasina gittim ve Steam'i indirmeye basladim. Ustelik tum bunlar olurken abi sunu kullan diye gozume bir seyler sokulmuyor, isletim sisteminin garip koselerine reklam sigdirmiyorlar. En onemlisi istegin disinda bir sey olmuyor.