Çözüldü Oyun Sırasında Sistem Reset Atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BigBosssnake9

Hectopat
Arkadaşlar internet'te aradım ama hiçbir çözüm bulamadım.
Benim sorunum Rise of the Tomb Raider ile ilgili. Birkaç ay önce oyunu high ayarlarda 30-40 FPS'de oynayabiliyordum.
Sonrasında yanlışlıkla Save dosyalarımı sildim bundan dolayı oyuna geri dönüş yapmadım.
Birkaç gün önce oyunu oynamaya çalıştığımda oyunun ilk giriş kısmında kimi zaman garip bir ses geliyor sonra PC kendini resetliyor, kimi zaman direkt resetliyor.
Bu olaydan sonra diğer oynadığım oyunlarda da zaman zaman böyle bir durum yaşamaya başladım.
Sıcaklık anlamında değerler normal 75-80 derece falan fanlarda sorun yok. Durumun PSU'dan kaynaklandığını düşündüm internetten bir hesaplama sitesinden yaptığım hesaplamada PSU yeterli geldi ve de Windows dump dosyası oluşturmamış. Eğer bilgili arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.

Denediklerim:
  • Driver'ları güncelledim.
  • Windows'u güncelledim.
  • Format attım.
  • Kasa temizlendi.
  • Virüs taraması yaptım.

Bu arada oyun orijinal ve 3dmark GPU stress testine başlar başlamaz bu sorun yaşanıyor.

Sistemim:
  • Anakart: Foxconn A74ML(-K) V3.0
  • İşlemci: AMD Athlon II X2 220 2.8GHz
  • Ekran kartı: ASUS DF series (DirectCU II) GTX 760 2 GB DDR5
  • RAM: Adata 2X2GB DDR3 1333MHz
  • HDD: Segate Barracuda 7200.12 500GB
  • PSU: Sunny ATX-400PN 400W

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız. BIOS güncellemesi de yapın. GPU stress testinde de direk sorun yaşanıyorsa GPU arızalanmış olabilir. Ekran kartını farklı bir sistemde test etme şansınız var ise anlamış olursunuz. Ekran kartında değil ise PSU akla geliyor.

Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız. BIOS güncellemesi de yapın. GPU stress testinde de direk sorun yaşanıyorsa GPU arızalanmış olabilir. Ekran kartını farklı bir sistemde test etme şansınız var ise anlamış olursunuz. Ekran kartında değil ise PSU akla geliyor.
Öneriniz için çok teşekkür ederim ilk fırsat da dediklerinizi deniyeceğim. Bu arada dün akşam yaptığım bir denemede MSI'in sitesinde sunduğu GPU stress test uygulamasında boyle bir şey yaşanmadı ama tekrar 3dmark ile yapinca ayni durum tekrar yaşandı bu durumdan dolayı kafam karıştı.

Geri dönüşleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun galiba PSU'dan Aida64 ile yaptığım testte GPU'nun çektiği elektirik 1200MV olunca ekran gidiyor. Bu aralar elim sıkışık olduğu için uygun fiyatlı bir PSU tavsiyesi verebilecek olan var mı?

Geri dönüşleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun galiba PSU'dan Aida64 ile yaptığım testte GPU'nun çektiği elektirik 1200MV olunca ekran gidiyor. Bu aralar elim sıkışık olduğu için uygun fiyatlı bir PSU tavsiyesi verebilecek olan var mı?

Bu ürün rahatlıkla yeterli.
278TL: Corsair VS450 450W 80+

Çözüm
Arkadaşlar CS:GO Elden Ring gibi oyunlara girince bilgisayar reset atıyor FurMark da sorun yok şu an PC açık montajda kasa yok. PSU Cougar stx 700W BIOS def hale getirdim 3 RAM takılı 3200MHz'de çalışıyor 2 gündür oluyor bu sorun.

Test

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı