Oyun Tavsiyesi: The Messenger

1643295388582.png



The Messenger:

Pixel-art grafiklere sahip 2D platform aksiyon oyunu.

Hikayesi:


"Demon King ve ordusu tarafından işgal edilmiş bir dünyada, gizlenmiş bir topluluk olan Ninja Köyü'nde yaşayan bir ninjanın, artık saklanmak yerine dünyayı kurtarmak istemesiyle başlar. Bir süre sonra Demon King ve ordusu, Ninja Köyü'ne saldırır ve tam ana kahraman olan Ninja'ya saldırı olacak iken "Western Hero" ortaya çıkıp Demon King, Barma'thazël ve ordusunu Ninja Köyü'nden püskürtür. Sonra; bu kahraman, ana karakter olan Ninja'ya bir parşömen verir ve onu dünyanın en yüksek noktasına götürmesini söyler. Ve maceramız başlar..."

Hikayesi ortalama bir oyun olsa da, diyaloglar şahsen çok hoşuma gitti. Oyunun Türkçe Yaması mevcuttur, en aşağıda link var.

Oynanış:

Ekran Alıntısı.PNG


Temel oynanışı çok basit olsa da, oynarken bundan keyif alıyorsunuz. Çok detaylı olmasa da bir yetenek ağacı var, buradan da bazı yeni özellikler açmanız mümkün.

Ekstra birkaç bilgi;

+ Oyunda 6 saate yakın düz ilerledikten sonra Metroidvania'ya dönüşüyor. Şahsen metroidvania türünü sevsem de bu oyunda olmasa daha iyi olurmuş, bu sebepten ötürü tamamen bitiremedim. Ama belki sizin hoşunuza gidebilir, bilemem.
+ Normal fiyatı 32 lira olsa da, indirimlerde 12,80 liraya kadar düşüyor. İndirimde alın derim.
+ Oyunda aynı Metroidvania'da olduğu gibi sonradan eklenen bir mekanik daha var, zaman geçişi. Doğrusu tam olarak ne denir bilmiyorum ancak bu mekanik 8 bit ile 16 bit arasında geçiş yapmanıza olanak sağlıyor. Bu da platformda çeşitlilik sağlıyor.

Sistem Gereksinimleri:
  • İşletim Sistemi: Windows 7 Service Pack 1 veya daha iyisi (64 bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-4210 1.7 GHz
  • Bellek: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4400
  • Depolama: 1200 MB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Onboard ses kartı veya daha iyisi

Not: Oyunu oynayan kişiler de deneyimlerini, düşüncelerini belirtirse almamış kişiler daha iyi karar verecektir. Bu yüzden mesajlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci gereksinimi falan fazla geldi bana. Pixel art bir oyun olduğunu belirtmiştiniz. Pixel art bir oyun için sizce de fazla değil mi?
 
İşlemci gereksinimi falan fazla geldi bana. Pixel art bir oyun olduğunu belirtmiştiniz. Pixel art bir oyun için sizce de fazla değil mi?
Bilgisayar parçaları hakkında bir fikrim yok, dediğiniz doğru olabilir. Eklemeyi unutmuşum, oyun belli bir yerden sonra 8 bit-16 bit arasında geçiş yapmanıza olanak sağlayan bir mekanik ekliyor belki ondan olabilir, bilemiyorum. (Ekleyeyim bunu da)
 

Geri
Yukarı