Oyun uzun süre açık kalınca alınan mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Avc94

Decapat
Daha fazla  
RAM
G Skill RipjawsX F3-2133C10-8GXM 8 GB DDR3-2133 DDR3 SDRAM
SSD veya HDD modeli
Corsair Force GT (SATA-III)
Ekran kartı
GeForce GTX 1070 Ti (8 GB)
Anakart
Afox H61
İşlemci
Intel Core i7-3770K
2 sene önce aynı sorun ile karşılaşmıştım. RAM değiştirince düzeldi ama şimdi tekrar başladı. Sebebini bulamıyorum. Genelde oyun uzun süre açık kaldığında yapıyor.

Knight Online oyununu oynuyorum. PC genelde sürekli açık kalıyor.

Dump Dosyam

Memtest ile RAM testi sonucu.

Az önce bilgisayarı yeni çalıştırdım 5dk geçmeden IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası verdi

Bugünün Dump dosyası

Dosya Ekleri

• Memtest.jpeg
    200,2 KB · Görüntüleme: 434
Son düzenleme:
İlk olarak çakma bir anakart kullanıyorsun. OS güncel değil ve sistem dosyaları hasarlı. Güncel OS kurun tekrar deneyin. Bu tür uzun süre açık kalmalar RAM şişmesinden kaynaklanıyor sizdeki ilk önceki OS dosyaları ve güncel olmaması.

Dönüş için teşekkür ederim.
Yeniden bir işletim sistemi kuracağım sistem dosyalarının düzelmesi için, önceki anakart bozuldu start almaz hale geldi ve sistemim eski 1155 kaliteli markalar artık üretmiyor 2. el eski kartlara da pek yanaşmak istemedim garantili çakma anakart olsun işimi görsün malum yenileri çok pahalı geliyor.

Bu arada OS ghost specrte sürümünü kullanıyorum oyunlarda az da olsa fps yükseltiyor daha düşük ram kullanımı sağlıyor sorun bundan kaynaklı olabilir mi

İlk olarak dediklerimi yapın sonra verilere göre hareket ederiz. Dediğim gibi anakart markasız desteği olmayan bir ürün. Bütçeniz varsa anakart işlemci ram değişimi ile DDR4 bir sisteme geçiş yapabilirsiniz.
DDR3 anakartlar pek kalmadı ikinci el bilindik sağlam markalardan bulmaya çalışın.

Tekrar merhaba bir süre kullandım aynı şekilde mavi ekran hatası alarak. Dün akşam Sıfır kullanılmamış RAM ve HDD takıp formatladım bilgisayarı OS olarak tekrar ghost spectre kurdum standart kurmam gerekenleri kurarken yine mavi ekran hatası verdi bilgisayar minidump ektedir kontrol edebilir miyiz?

Ayrıca şunu da merak ediyorum anakarta Kasanın ön panel USB girişleri sıvı soğutmanın güç aldığı kablolar vs de sıkıntı olsa bu mavi ekran hatasını verir mi? Hemen hemen her şeyi söktüm öyle tekrar deniyorum PSU güç kablosunu bile 6 lı uzatma prizden söktüm direk duvardan alıyorum bir etkisi olur belki diyerekten

----
Anakartı değiştim ram değiştim ssd değiştim psu değiştim ekran kartsız kullandım defalarca format attım her şeyi denedim ama bu yine mavi ekran hatası veriyor İşlemciden kaynaklı bir sorun olabilme ihtimali nedir?

Son düzenleme:
Ayrıca şunu da merak ediyorum anakarta Kasanın ön panel USB girişleri sıvı soğutmanın güç aldığı kablolar vs de sıkıntı olsa bu mavi ekran hatasını verir mi?
Mümkün ancak güç veya ilişkili bir mavi ekran verir.
Windows dosyalarınız sorunlu, diskinzin sağlığını kontrol edin.

Ghost pectre yerine normal bir windows 10 kurayım tekrar mavi ekran alırsam dump eklerim teşekkür ederim

Merhaba işletim sistemini yeni kurdum bir kaç saat oldu ve hata verip kapanmış tekrar açılmış. dosya ektedir kontrol edebilir miyiz

Sistem normal çalışırken chrome de vs gezerken de kapanmaya başladı sadece oyun oynarken değil ve AIDA64 sistem kararlılık testi açık bırakıyorum 2 saat boyunca mavi ekran vermiyor

Tekrar bir mavi ekran hatası belki içeriği farklıdır diye atıyorum kontrol ederseniz sevinirim bu sorunu çözmek istiyorum artık

-----
Bir şey daha eklemek istiyorum güç planı kısmında "Yüksek performans" da olacak şekilde kullanıyordum ben bilgisayarı "Güç tasarrufu" moduna aldım 17 saattir kapanmıyor bilgisayar bir süre daha bu şekilde kullanıp 24 saati devirmeyi planlıyorum sonrasında güç planını "Dengeli" ve sonrasında Yüksek performans moduna alıp mavi ekran verecek mi diye kontrol edicem

Son düzenleme:
Güç planı mavi ekranları etkileyebilir ancak genelde laptoplarda daha sık karşılaşıyrız. Dengelide kalması iyidir.
Anakart tespiti yapamadım dökümlerden işlemci gözüküyor ancak çakma dediğim gibi olduğundan düzgün BIOS yok bunlarda.
Siteden doğru anakartı bulup BIOS varsa indirip güncelleyebilirsin.

Logitech ürünlerini sürücülerini kaldırın.

Dengeli yada yüksek performans moduna aldığımda çok daha kısa sürede mavi ekran hatası alıyorum. Güç tasarrufun da en azından 15-20 saat kapanmadan duruyor tekrar yeniden başladığında bi okadar daha süre açık kalabiliyor.

Anakartın bios unu da güncellemeye çalışayım
Logitech ürünlerinin sürücüsünü kaldırırsam hiç bir ekipmanımı istediğim düzeyde kullanamam klavyem mousem kulaklığım hepsi logitech ama yinede sürücüleri kaldırıp denicem.

Benim düşüncem yük altında kullanım sırasında işlemci bir yerde bir süre sonra patlak veriyor. patladığı yerde de en son hangi sürücü işlemde ise mavi ekran da da onu gösteriyor, işlemci hariç tüm parçaları değiştirip denememe rağmen hata düzelmedi 1155 pin bir işlemci alıp denemek istiyorum aslında ama eski parça nihayetinde aldığım parçada da sorun olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…