Oyun ve Surf için işletim sistemi önerisi

CVRTOON

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba efendim. 13 yıllık bilgisayarımı hala kullanıyordum. Önceden Windows 10 vardı. Sonra Windows 7'ye indirdim. Ama Windows 7 de kasmaya donmaya başladı. Şu an da ne yapsam diye düşünüyor duruyorum. Windows 7'yi korsan indirdim. Çünkü kredi kartım yok. Windows 8.1 kurar isem mecburi olarak korsan indireceğim. Sorum şu: Linux kurmalı mıyım? Yoksa Windows 8.1 korsan olarak indirip kullanmalı mıyım? Bilgisayarımda yaptığım işler.

Google'da dolanmak.
Steam'dan oyun oynamak.

Nadiren de olsa korsan oyun oynamak. Para yok para. Mecburum korsana. Ben de isterdim orijinal alıp da oynamayı.

Son düzenleme:
Hangi oyunları oynuyorsun?

Windows 8.1 pro x64.

Warband, Half-Life, CS:1.6 gibi oyunları Linux'ta da açarsın da çok fazla performans fark edeceğini sanmıyorum. Denemek istiyorsanız Linux kurun eğer hala kasarsa Windows 7'nin Home Basic, Starter gibi sürümlerini deneyin onlar daha hafif.

Windows 7 pro korsan bir şekil de kullanıyorum zaten. Lakin ekran çözünürlüğünü ayarlıyınca bilgisayar hafiften delirmeye başladı.

Windows 7 Pro korsan bir şekil de kullanıyorum zaten. Lakin ekran çözünürlüğünü ayarlıyınca bilgisayar hafiften delirmeye başladı.

Bence Linux Mint Xfce kullanın hem daha hafif hem de eski oyunları Wine destekliyor Protondb'de destekliyor.

Bence Linux Mint Xfce kullanın hem daha hafif hem de eski oyunları Wine destekliyor Protondb'de destekliyor.
ProtonDB Proton verilerini gosteren internet sitesi. Teknoloji Proton yani.

Her Linux dagitimi destekler WINE kurulumunu, WINE kurup Windows programlari calistirilir, oyun oynanir. Proton da WINE temelli zaten.

Protondb proton verilerini gosteren internet sitesi. Teknoloji proton yani.

Her Linux dagitimi destekler Wine kurulumunu, Wine kurup Windows programlari calistirilir, oyun oynanir. Proton da Wine temelli zaten.

Wine her Windows programını yazılımını desteklemez. Her Linux Wine destekler bende onu dedim farklı bir şey demedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…