Oyun yaparak nasıl para kazanılır?

Bu işin piri değilsen 1 kişinin yaptığı oyundan bir şey olmaz. Ekip kurup daha profesyonel şeyler yaparsanız ortaya güzel bir ürün çıkar. Sizde para kazanmış olursunuz.
 
Ve sakın şöyle grafik böyle bilmemne düşünme, kolay olsun, basit keyif çıkartmalık olsun, dikkat et son zamanlarda milyonlarca dolar akıtılan PUBG gibi yapımlar hariç ki onlara rağmende hep hafif oyunlar tutar telefonda,
Örnek: Angry Birds, bütün Supercell oyunları vb.
 
2-3 yıl Unity ile uğraştıysan iki ihtimal var: Ya yaşın küçük ve 2-3 yıl uğraştığını düşünerek oyun yapmayı bildiğini sanıyorsun ya da zaten ne yapman gerektiğini biliyorsun ama bir de bizim fikrimizi almak istedin. İkinci ihtimal ise benim fikrim Freelancer olarak başlayıp ilk önce piyasayı bi' öğrenmen.
 
Sadece Unity ve C# bilerek bir şey yapamazsın ki. Kendi oyununu yapamazsın yani o yapılan oyun olmaz.

Grafik tasarım biliyor musun? Animasyon yapabiliyor musun? Ses entegre programlarına baktın mı? Tek oturuşta 6 ay gibi sürelerde çalışabiliyor musun sabrın var mı? Sabrın varsa gelir kaynağın var mı? Gelir kaynağın varsa hayal gücün var mı? Çünkü 6 ay değil 6 yıl da çalışıp oyun yapsan hayal gücün yoksa absürt veya saçma bir şey çıkabilir meydana. Önce kendini tanı, kapasiteni bil. Sonrası gelir.
 
Size bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilmeniz için YouTuba'daki Lorem Ipsum kanalını öneriyorum. Discord sunucusuna katılarak da sizinle aynı yolda olan birçok insanla tanışabilirsiniz. Şahsen bu kanaldan ve sunucudaki insanlardan çok şey öğrendim. Hatta Discord'da bir sürü ekip kuruldu. Oyun yapıp satışa sunanlar bile oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı