Oyun yapmak için sistem tavsiyesi

Arkadaş Bright Memory videolarını izlemiş veya oyunu oynayıp gelmiş burada nasıl oyun yaparım diye konu açmış. Üslubundan da anlayacağınız üzere yaşı küçük ve heves etmiş. Bak küçük kardeşim, bu forumda (mesaja dahil olmuş) bilgili insanlar var. Fikirlerini veya senin iyiliğin için bir şey dediklerinke aldırış etmiyorsun ve kafanın dikine gidiyorsun. Kodlama dili öğrenip yapacağım diyorsun, grafik motoru indirip mekan tasarlamayı biliyor musun? Hadi bunları da internetten öğrendin, bir video açtın ve videodaki kişi ne yaptıysa aynısı yaptın. Bu senin emeğine mi giriyor? Hayır. Bir de PUBG gibi oyun demişsin, oyun bu hale kaç yılda geldi biliyor musun? Bright Memory, tutturmuşsun bir türkü dinlemezsin türlü türlü.
Niye aynısını yapayım ki anlamadım. Öğrenirim yaparım işte.

Tamam ne öneriyorsunuz, nereden başlayayım, hangi dilden başlayayım, hangi engine ı kullanayım vs. vs.
Senin laftan anlayacağın yok. Unreal Engine indir başla direkt. Efsanevi bir oyun bekliyoruz senden.

Anca boş yaptınız!
Sana öneri sunuyorlar geçiştiriyorsun, insanların sinirlenmeleri doğal. Ayrıca programlama ders öğrenmek kalıp değildir herkes kendi çabası ile bir şeyler yapar. Programlamada nasıl yapıldığını video izleyerek öğrenemezsin. Sadece temel ve basit şeyleri videolardan izleyebilirsin. Basit bir oyun yazmak ne kadar zor öğren dene. Basit bir yazılım programıyla yap. Görüntü olmasın, sadece çok kısa Dungeons and Dragons tadında bir oyun yaz. Dediğim gibi çok kısa olsun. Bir mantığını çöz, matematiğini çöz sonra daha ciddi işlere girişirsin.

Anca boş yaptınız!

Şu ana kadar bir şey geliştirebildin mi? Ya da hala devam ediyor musun?

Bu arada ben de başta senin gibi düşünüp bir oyun geliştirmek için kolları sıvadım. 10. sınıf boyunca yapar bitiririm dedim hatta 7 kişilik takım bile kurdum. Herkes farklı alanlara yöneldi. Ben karakter ve Level tasarımına yöneldim. Ben görevimi yerine getirdim fakat çoğu kişi getirmedi ve 2 gün önce projeyi iptal ettik. Ben hala karakter tasarlamaya devam ediyorum fakat kodlama öğrenmeye çalıştım ve gerçekten çok zor. Kullandığım bilgisayar 2006 model i3 kullanıyor ve elimden geldiğince Unity arayüzünü öğrenmeye çalışıyorum. Tavsiyem hangi bölümü istiyorsan onun için çalış( ders proje vs) ben öyle yapıyorum arka planda da arada bir karakterler ve animasyonlar üretmeye devam ediyorum. Kastettiğin oyun güzel ve 1 kişi tarafından geliştirilmiş fakat adam sektörde tecrübe edinmiş. Başlarken pixel arttan başla yoksa hemen bırakırsın. 3D denedim PC yetmedi pek bir şey söyleyemem fakat denediğim kadarıyla fazla zor. Yılma devam et elbet yararını görürsün bir gün.

1. si ben yeni üyeyim öyle karıştırırken yani bilmeden yanlışlıkla seçtim. Ne bileyim.
2. si üst düzey oyun yapmayı düşünüyorum.
Tabii üst düzey derken PUBG seviyesinde.

Yazılım dili falan öğrenmeye çalışacağım ve aklımda Cryengine 5.6, Source 2, Unreal engine 4 var.
Öncelikle, büyük ihtimal daha hiçbir şey bilmiyorsun, zaten konuşmandan belli. PUBG seviyesinde bir oyun için çok büyük miktarda para, zaman, uğraş ve ekip gerekli tahminimce arkadaşlarına bu durumu anlatacaksın ve ekip kurmaya çalışacaksın ama daha yenisiniz bu yüzden büyük bir projeye girişme, çok sıkıntı yaşar ve oyun geliştiriciliği işinden soğursun. Oyun geliştiriciliği için en iyi iki adet motor var. Unity ve Unreal Engine, Unreal profesyonel seviyede bir motordur, hatta çıkan büyük oyunların çoğu bu motordan çıkıyor. Unity ise düşük - orta seviyeli bir motordur, eğer en başta Unreal Engine'ye girişirsen dediğim gibi soğursun. Bu yüzden en başta kendini geliştirmeye bak küçük projeler ile ilgilen. Oyun motorları kullanmak için iyi bir bilgisayara ihtiyacın var. Kısaca Unity ile küçük işlere giriş.

Not: Cryengine'nin çok az sayıda kullananı olduğu için bir problem yaşadığında destek bulman çok uzun sürebilir. Bu yüzden Unity ile başla, ileride Unreal Engine'ye geçersin.
Bütçe olarak tam emin değilim ama şöyle bir 4000 TL veya 5000 TL civarında düşünüyorum. Kara Cuma indiriminde almayı düşünüyorum.
O bilgisayar yapmak istediğiniz "üst düzey" oyuna yetmeyebilir. :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı