Rehber Steam Oyun yayınlarken bilinmesi gerekenler

Aslında sonradan düzeltme yapıldı. Artık 50$ dan başlıyor ödemeler.

Merhaba @developper , sormak istediğim bir kaç soru var;

1. Ortada hiç şirket yoksa (şahıs şirketi dahil) developer hesabı açarken kendi kimlik bilgilerimizle girip daha sonra isim olarak ileride kurmayı düşündüğümüz oyun şirketi adını yazarsak ve bu şekilde wishlist toplarsak gelen tepkiye göre şirket kurup oyunu şirket hesabına taşısak bu şekilde bir şey yapabiliyor muyuz?
Aşağıdaki gibi yer varmış sanırım:

2. Üstteki gibi açılan hesaba oyun ekledikten sonra şirket bilgileri girilebiliyor mu?
3. Eğer girilemiyorsa farklı bir steam developer hesabını şirket bilgileriyle açıp oyunu oraya taşıma işlemini wishlistleri kaybetmeden yapabiliyor muyuz?

Yani amacım önce talebi değerlendirmek sonra da ona göre şirket açıp oyunu yayınlamak. Ama bunu yaparken de ad soyad gözükmesini istemiyorum steam mağazasında. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Şirket ismini sonradan değişebiliyorsunuz. Ayrıca isim yazmanızda sakıncalı bir durum yok. Yani bir isim bile paylaşmaktan çekiniyorsanız sizin daha çok yolunuz var demektir. Başarılar dilerim.

Şirket ismini sonradan değişebiliyorsunuz. Ayrıca isim yazmanızda sakıncalı bir durum yok. Yani bir isim bile paylaşmaktan çekiniyorsanız sizin daha çok yolunuz var demektir. Başarılar dilerim.

İsim paylaşmaktan çekinme, durumu biraz farklı sadece ilk baştan itibaren resmi gözüksün istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsim paylaşmaktan çekinme, durumu biraz farklı sadece ilk baştan itibaren resmi gözüksün istiyorum.
Oraya istediğin ismi yazabilirsin. Steamde oyun sayfanda sağda görünecek isimler bunlar. Şirket adı ya da senin adın olması zorunlu değil. Sonradan da değiştirebiliyorsun basit bir şekilde. Bol şans.

Oraya istediğin ismi yazabilirsin. Steamde oyun sayfanda sağda görünecek isimler bunlar. Şirket adı ya da senin adın olması zorunlu değil. Sonradan da değiştirebiliyorsun basit bir şekilde. Bol şans.
Merhabalar, konuyla ilgili cevaplar vermişsiniz tekrardan aynı sorularla uğraştırmak istemem ama tecrübenize dayanarak kendi kafamdaki soruya cevap bulmak istedim. Önceki mesajlarda belirtildiği gibi, ben şu anda Steamworks'e kaydolup, herhangi bir şahıs şirketi kurmama gerek kalmadan istediğim mağaza ismiyle oyun yükleme sürecine girebilir miyim, ödeme işlemleri de benim banka bilgilerim üzerinden mi yapılacak? Ayrıca bu şahıs şirketi muhabbetleriyle ilgili tam olarak bilginiz var mıdır, yasal olarak bir şeyler mi değişti de artık böyle bir gereklilik kalmadı. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Önemli değil istediğin zaman aklına takılan soruları sorabilirsin.

S- Steamworks'e kaydolup, herhangi bir şahıs şirketi kurmama gerek kalmadan istediğim mağaza ismiyle oyun yükleme sürecine girebilir miyim
C- Evet şirket kurmadan hesabını oluşturup oyun yayınlayabilirsin. Üstelik geliştirici ve yayıncı alanına istediğin isimleri yazabilirsin sorun yok.

S- ödeme işlemleri de benim banka bilgilerim üzerinden mi yapılacak?
C- Evet kayıt olurken girdiğin banka hesabına yatırılacak.

S- şahıs şirketi muhabbetleriyle ilgili tam olarak bilginiz var mıdır, yasal olarak bir şeyler mi değişti de artık böyle bir gereklilik kalmadı.
C- gereklilik kalmadı derken steamde oyun yayınlamayı kastediyorsan steam Türkiyedeki vergi sistemine henüz karışmıyor. Sadece kendi payı olan %30u alıyor gerisi senin sorumluluğunda.
Yani kazandığın paranın vergisini ödemekle mülellefsin.
Şahıs şirketi ile ilgili bir gelişme oldu mu olmadı mı o konuda bilgim yok. Böyle birşey varsa bilgisi olan arkadaşlar yanıtlasınlar lütfen.

Anladım, net cevaplarınız için çok teşekkürler. Peki ilettiğim ekran görüntüsünde Şirket Yapısı kısmına ne girmek gerekiyor?

Tabii bir de bu vergi konusu, şirket olmadan nasıl hallediliyor onu da bilemedim. Vergi ödemesini nereden takip edip nasıl ödemek gerekir. Bilginiz var mıdır?

Son düzenleme:

Bu kanalı takip et YT türkiyede bir ilk bu videolar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…