Oyuna girince ekran donuyor

xwhozyx

Femtopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz haftalardan beri bilgisayarımda oyuna vs. girdiğimde ekran tamamen donuyor sesler falan gidiyor. Bilgisayarcıya götürdüğümde herhangi bir sorun çıkmıyor, ama eve gelince durum aynı. Bunun sebebi Power kablosu, elektrik, monitör veya DP kablomdan kaynaklanıyor olabilir mi hangi bilgisayarcıya götürürsem götüreyim sorunum çözülmüyor sürekli boşa gidiyor param yardımcı olur musunuz?

Çok değişik bir durum. Normalde böyle durumların sebebi donanım ya da yazılım olur ama bilgisayarcıda sorun yaşanmaması dediğiniz gibi güç kabloları ya da güç kaynağı ile ilgili bir sorun varmış gibi gösteriyor.

Durumun sebebi şebekenizdeki voltaj dalgalanmaları olabilir. Bu tür voltaj değişikliklerinden korunmak için UPS kullanabilirsin.

Onun dışında bilgisayarın hangi programları açarken siyah ekran verdiğini ve hangilerinde vermediğini, bozulan programı kapatınca ne olduğunu, programı açarken ne olduğunu ve eğer mümkünse farklı bir ortamda da deneyip sonuçları yazarsan çözüme daha rahat ulaşabiliriz.

Çok değişik bir durum. Normalde böyle durumların sebebi donanım ya da yazılım olur ama bilgisayarcıda sorun yaşanmaması dediğiniz gibi güç kabloları ya da güç kaynağı ile ilgili bir sorun varmış gibi gösteriyor.

Durumun sebebi şebekenizdeki voltaj dalgalanmaları olabilir. Bu tür voltaj değişikliklerinden korunmak için UPS kullanabilirsin.

Onun dışında bilgisayarın hangi programları açarken siyah ekran verdiğini ve hangilerinde vermediğini, bozulan programı kapatınca ne olduğunu, programı açarken ne olduğunu ve eğer mümkünse farklı bir ortamda da deneyip sonuçları yazarsan çözüme daha rahat ulaşabiliriz.

Evin elektiriği zaten sorunlu benim PSU 750 watt ve taktığım prize kardeşimin PC de takılı fakat onunla ilgisi olamaz çünkü başka odada da denedim fakat durum aynı elektrikçi çağıracaz bir de öyle bakalım ne oluyor.

RAM'leri çıkarıp tekrar takmış mı? RAM'lerle alakası olabilir bende yaşamıştım ayrı sorunu.

Detaylıca sistemini belirt.

Bakamadım bu aralar kusura bakmayın. Sistem.

Ekran kartı: GTX1660 Super 6 GB.

İşlemci: Ryzen 5 5600.

RAM: 16 GB.

SSD: 1TB M.2

PSU: 750 watt.

ASUS anakart.

RAM'leri çıkarıp tekrar takmış mı? RAM'lerle alakası olabilir bende yaşamıştım ayrı sorunu.

Tek RAM var zaten çok defa çıkar tak yaptım slot deiştim fakat durum aynı.

Yeni konular

Geri
Yukarı