Oyuna girince internet hızı düşüyor

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
image.png

Oyun açık değilken internetim.

image.png

Oyun açıkken internetim.

Bir arkadaşım oynadığım oyunu izlemek istedi ve yayın açmamı istedi. Konuştuğumuz platformda ekran açma olmadığı için YouTube'dan açma kararı aldım. Fakat her şey iyi güzelken oyuna girince internet rezalet oluyor. Uploadım 1080p 60 FPS yayın yapmama izin verecek seviyedeyken 720p 30FPS bile yapamıyorum oyunu açınca. Nasıl çözerim?

Modem veya yönlendirici ayarlarınızı kontrol ederek QoS özelliğini etkinleştirin:
Yayın yaptığınız bilgisayara veya uygulamalara yüksek öncelik verin.
Birçok modern modem/router bu özelliği destekler.

OBS Studio Kullanıyorsanız:

• Enkoder Seçimi:
    • Eğer güçlü bir ekran kartınız varsa NVENC (Yeni) kullanın.
    • Ekran kartınız uygun değilse x264 kullanın (CPU'ya yük biner).
  • Bitrate:Oyun sırasında yükleme hızınızın %75’ini geçmeyecek bir bitrate belirleyin.
    • Örneğin, upload hızınız 5 Mbps ise maksimum 3500 Kbps bitrate kullanın.
  • Network Settings: OBS'de "Network" ayarlarına giderek "Daha az bağlantı kesilmesi için dinamik bitrate kullan" seçeneğini etkinleştirin.

Modem veya yönlendirici ayarlarınızı kontrol ederek QoS özelliğini etkinleştirin:
Yayın yaptığınız bilgisayara veya uygulamalara yüksek öncelik verin.
Birçok modern modem/router bu özelliği destekler.

OBS Studio kullanıyorsanız:

• enkoder seçimi:
    • Eğer güçlü bir ekran kartınız varsa NVENC (yeni) kullanın.
    • Ekran kartınız uygun değilse X264 kullanın (CPU'ya yük biner).
  • bitrate:oyun sırasında yükleme hızınızın %75'ini geçmeyecek bir bitrate belirleyin.
    • Örneğin, upload hızınız 5 Mbps ise maksimum 3500 Kbps bitrate kullanın.
  • network settings: OBS'de "network" ayarlarına giderek "daha az bağlantı kesilmesi için dinamik bitrate kullan" seçeneğini etkinleştirin.

Hocam QoS tam olarak nerede? Ekran kartım RTX 2050 güçlü değil. Uploadım 14 normalde ama oyuna girince 0.2 oluyor. O yüzden ne yaparsam yapayım düşük oluyor.

Hocam QoS tam olarak nerede? Ekran kartım RTX 2050 güçlü değil. Uploadım 14 normalde ama oyuna girince 0.2 oluyor. O yüzden ne yaparsam yapayım düşük oluyor.
Web tarayıcınızı açın ve modeminizin veya router'ınızın IP adresini adres çubuğuna yazın. Genelde bu adres 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 olur. (Kullandığınız cihazın arkasında veya kullanım kılavuzunda yazılı olabilir.)

Yönetim paneline giriş yaptıktan sonra, genellikle "Ağ", "Gelişmiş", "Ağ Ayarları" veya "QoS" gibi sekmeler altında QoS ayarlarını bulabilirsiniz."Quality of Service" veya "QoS" başlığı altında, önceliklendirme ayarları yapılabilir.

Web tarayıcınızı açın ve modeminizin veya router'ınızın IP adresini adres çubuğuna yazın. Genelde bu adres 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 olur. (kullandığınız cihazın arkasında veya kullanım kılavuzunda yazılı olabilir.)

Yönetim paneline giriş yaptıktan sonra, genellikle "ağ", "gelişmiş", "ağ ayarları" veya "QoS" gibi sekmeler altında QoS ayarlarını bulabilirsiniz."quality of service" veya "QoS" başlığı altında, önceliklendirme ayarları yapılabilir.

1733846779480.png

Maalesef yok galiba.

Yani aklima gelen son cozum ağ kartının sürücülerinin güncel olduğundan ve gerekli güncellemelerin yapıldığından emin olun ise yarayacagini pek sanmam ama denemekte yarar var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı