Oyuna girince "sinyal yok" problemi

Mutlu TETİKBAŞ

Hectopat
Iyi günler. Bilgisayarım normal bir şekilde açılıyor. Ancak herhangi bir oyuna girdiğimde ana menu kısmında veya oyuna tam girecekken ekran gidiyor ve sinyal yok ibaresi çıkıyor. Bu sırada bilgisayar fanları oyundaymış gibi yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor yani kasa kapanmıyor. Ondan sonra bilgisayarı tekrar açabilmek için fişi cekip tekrar açmam gerekiyor. Masaustunde kaldığı zaman herhangi bir problem oluşmuyor ekran falan gitmiyor. Sadece oyuna girildiğinde ekran gidiyor ve sinyal yok diyor. Problemin kaynağı ne olabilir?

Eğer NVIDIA kullanıyorsanız girdiğiniz oyunun NVIDIA denetim masasında ki çözünürlük ayarına bakın ekranınızla o uygulanan ayar uyuşmuyor olabilir ekran kartımı ilk aldığımda bende böyle bir sorun yaşamıştım ve oradan çözmüştüm.

Eğer NVIDIA kullanıyorsanız girdiğiniz oyunun NVIDIA denetim masasında ki çözünürlük ayarına bakın ekranınızla o uygulanan ayar uyuşmuyor olabilir ekran kartımı ilk aldığımda bende böyle bir sorun yaşamıştım ve oradan çözmüştüm.
Asus rx580 ekran kartı kullanıyorum. Çözünürlükle ilgili ayarlara bidaha bakarım.
Oyun çözünürlüğü monitörünüzün destekleyebileceği çözünürlüğü desteklemediği için oluşuyor olmalı hangi oyun da oluyor? Görüntü çözünürlüğünü oyunu açmadan değiştirebilirseniz açabilirsiniz.
Bende monutor yok komsudan alıp denedim. Aynı tepkiyi ondada verdi. Kullandıgım Tv 4k ondada ayni problemi yaşıyorum.

Forumda RX serisi kullanan bir arkadaş da aynı sorundan şikayetçi, AMD serisinden hiçbir ekran kartı kullanmadığım için Driver olayları nasıl bilmiyorum fakat eski sürümlere rollback yaparsanız sorununuz belki çözülebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı