Oyuncu bilgisayarları şarjda mı kullanılmalı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, oyuncu bilgisayarlarının şarjı dolu olduğu halde şarjda kullanmak sakıncalı mı? Bataryasını bozar mı? Öbür türlü şarjları hızlı bitiyor, napmayı önerirsiniz?

Oyuncu laptopu dediğin zaten şarjda kullanılır,bilgisayar tam performansını şarjda verir.

Oyuncu laptoplarında bataryadan bir beklentiye girmeyin. Oyun oynamak temel hedeftir. Batarya sizin işinizi kısa vadede görsün oyun dışında bir yerde bir işiniz düştüğünde kullanın diye var. Yoksa bataryada zaten oyun falan oynanmayacağı için bir amacı kalmıyor.

Daha demin 100ken çıkardığımda birdenbire 92'ye düştü. Normal mi bu?

Daha demin 100ken çıkardığımda birdenbire 92'ye düştü. Normal mi bu? Sonra düşüş bir nebze yavaşladı güç tasarrufunu açınca :)

Şimdiye kadar ben hep böyle kullandım ancak bataryaya zarar verir mi?

Reis bilgisayarı şarjda kullanınca bildiğim kadarıyla gücü bataryadan değil, adaptörden kullanıyor yanlış biliyorda olabilirim.

Oyuncu laptoplarında bataryadan bir beklentiye girmeyin. Oyun oynamak temel hedeftir. Batarya sizin işinizi kısa vadede görsün oyun dışında bir yerde bir işiniz düştüğünde kullanın diye var. Yoksa bataryada zaten oyun falan oynanmayacağı için bir amacı kalmıyor.
Zaten ana amacım oyun oynamak değil, yazılım için almıştım.

Reis bilgisayarı şarjda kullanınca bildiğim kadarıyla gücü bataryadan değil, adaptörden kullanıyor yanlış biliyorda olabilirim.
Ben de normalde böyle biliyordum. Az önce bir arkadaşım hep şarjda kullandım bataryam artık şarjda olmadan açılmıyor diyince bir sorayım dedim

Zaten ana amacım oyun oynamak değil, yazılım için almıştım.

Evdeyken sürekli adaptör takılı kullanırsınız. Yazılım yaparken prizden çekmeli miyim diye de düşünmeyin. Laptoplar sürekli olarak prizde kalabilir. Herhangi bir şekilde laptopa ya da bataryaya zararı olmaz. Zaten laptop bataryalarının klasik bir ömrü var. 6 aydan itibaren bozulum başlar. 2 yıla kadar dayanır. Hücreler iyi sıkıştırılmışsa 5 yıla kadar yolu var.

Ben de normalde böyle biliyordum. Az önce bir arkadaşım hep şarjda kullandım bataryam artık şarjda olmadan açılmıyor deyince bir sorayım dedim

Batarya belli zaman sonra bozulduğundandır. Bataryayı kullansanızda kullanmasanızda kısıtlı bir ömrü var. İçinde bulunan hücreler belirli bir zaman sonra bozulmaya başlar. Kimi zaman 6 ayda kimi zaman 5 yılda bozulum olur. Buna hiçbir şekilde kesin bir bozulum zamanı verilemez.

Evdeyken sürekli adaptör takılı kullanırsınız. Yazılım yaparken prizden çekmeli miyim diye de düşünmeyin. Laptoplar sürekli olarak prizde kalabilir. Herhangi bir şekilde laptopa ya da bataryaya zararı olmaz. Zaten laptop bataryalarının klasik bir ömrü var. 6 aydan itibaren bozulum başlar. 2 yıla kadar dayanır. Hücreler iyi sıkıştırılmışsa 5 yıla kadar yolu var.

Batarya belli zaman sonra bozulduğundandır. Bataryayı kullansanızda kullanmasanızda kısıtlı bir ömrü var. İçinde bulunan hücreler belirli bir zaman sonra bozulmaya başlar. Kimi zaman 6 ayda kimi zaman 5 yılda bozulum olur. Buna hiçbir şekilde kesin bir bozulum zamanı verilemez.
Anladım, içimi rahatlattınız. Teşekkür ederim. :)

Ben 2017'de aldığım diz üstü bilgisayarını prizde kullanıyorum (msi gl62m). Gece gündüz açık. Bataryası hala sağlam. Fişten çekersen ekran kartı performansı mı ne düşüyor zaten. Bataryanın içindeki pillerde koruma BMS devresi var. Voltajının tamamen bitmesini veya aşırı dolmasını engelliyor zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı