Oyuncu koltuğu almak mantıklı mı?

Emir YOL

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar selam, direkt konuya gireyim. Yeni bir koltuk almayı düşünüyorum, kullandığım eski ofis koltuğunun arkası çatlamaya başladığı için beni tedirgin ediyor. Çok kaliteli bir koltuk kullanmıyordum, kendisi de çok memnun etmiyordu zaten. Oyuncu koltuğu adı altında gördüğüm bazı koltuklar böyle tam katlanıyor diye ilgimi çekti açıkçası. Ama kafamı kurcalayan bazı şeyler var. Mesela rahat bir ofis sandalyesi mi almak yoksa üzerinde sırtüstü uzanabilmek için oyuncu koltuğu mu almak daha mantıklı olur? Sonuçta bu oyuncu koltuklarının malzemeleri nedir çok bilmiyorum. Rahat mı? Uzun vadede kürek kemiği, kalça kısmında ağrı yapar mı? Oturma kısmı deforme olur mu? Bu koltuklar için ne kadar bütçe ayrılmalı? Bu tarz koltuklarla tecrübesi olanlar anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler :))

Hawk, Xdrive gibi markalarin iyi modellerinden alirsan kesinlikle memnun eder.

Ben MSI MAG CH120ı oyuncu koltuğunu kullanıyorum. Zamanında birkaç Türk markasının koltuklarını bakmıştım ve denemiştim. Çoğunun malzeme kalitesi vasattı, tek önerebileceğim Hawk olur ama bütçeniz varsa MSI, Cougar, Razer gibi markalardan şaşmayın. Bu koltukların çok bir olayı yok rahat ettiğiniz koltuğu alın "oyuncu" kelimesi tamamen pazarlama amaçlıdır ve size bir fayda sağlamayacaktır.

Kesinlikle önermiyorum. Bir kere en temel şey olan omurganın şekline aykırı şekilde sırt dayama yerleri dümdüz tahta gibi aynı. Halbu ki insan omurgası düz değildir kendine has kıvrımlı şekli vardır. Sırt dayama yeri dümdüz olan bir oyuncu sandalyesi almaktansa bel kısmı eğri olan ofis sandalyesi almak çok daha mantıklı.
IMG_5235.jpeg

Hawk, Xdrive gibi markalarin iyi modellerinden alirsan kesinlikle memnun eder.
Teşekkürler, biraz göz gezdireceğim dostum : ))

Selam, oyuncu koltuğu adında geçen "oyuncu" kelimesi var diye logo koyulup gereksiz kârlarla satılan bir üründür. Ofis koltuğu 10 kat daha rahattır.
Bende biraz kelime oyunu var gibi düşündüm çünkü kimi üreticiler dümdüz koltuğa kırmızı siyah detay ekleyip oyuncu ibaresi eklemişti. Önerdiğiniz koltuk var mı acaba?

Arkadaş haklı. Bunu al geç.
Yani Songmics güzel bi marka ama bende de bu modele benzer bi koltuk var. Açıkçası file sırtlık beni rahatsız ediyor. Orta seviye skolyozum var ve otururken omurgam dışarıya dönük kalıyor. Bu yüzden sünger destekli sırtlık tercihimdir hocam. Yine de öneri için teşekkürler : ))

Ben MSI MAG CH120ı oyuncu koltuğunu kullanıyorum. Zamanında birkaç Türk markasının koltuklarını bakmıştım ve denemiştim. Çoğunun malzeme kalitesi vasattı, tek önerebileceğim Hawk olur ama bütçeniz varsa MSI, Cougar, Razer gibi markalardan şaşmayın. Bu koltukların çok bir olayı yok rahat ettiğiniz koltuğu alın "oyuncu" kelimesi tamamen pazarlama amaçlıdır ve size bir fayda sağlamayacaktır.
Yani benimde aklımda Türk markalarından xDrive ve Hawk vardı. Onun haricinde DXRacer markası ilgimi çekiyordu. Bu diğer markaların koltuk işinde olduğunu bilmiyordum. Öneri ve bilgi için teşekkürler : ))

Kesinlikle önermiyorum. Bir kere en temel şey olan omurganın şekline aykırı şekilde sırt dayama yerleri dümdüz tahta gibi aynı. Halbu ki insan omurgası düz değildir kendine has kıvrımlı şekli vardır. Sırt dayama yeri dümdüz olan bir oyuncu sandalyesi almaktansa bel kısmı eğri olan ofis sandalyesi almak çok daha mantıklı.
Eki Görüntüle 2589626
Bu önemli bir detay hocam, bilgi için teşekkürler. Benimde en çok dert yandığım şey bel desteği olmayan sandalyeye oturmaktı. Bunun için önerileriniz var mı acaba?

Hawk Fab V4 iyidir.
Kumaş olması hoşuma gitti, yazın otururken terleme vs. yapmayacağını düşündüm. Kenara ayırdığım seçeneklerden biri kendisi.

Oyuncu koltuğunda rahat edemeyen birisi olarak xDrive Tarsus önerebilirim ofis koltuğu olarak üretilmiş bir model ve keyifle kullanıyorum.
Hocam valla bel desteğinde sünger arıyorum, maalesef skolyozumdan ötürü uzun vadede file bel desteğini aşındırıyorum :') En azından sünger olursa uzun süre aşınsa bile yine otururum bi şekilde. Öneri için teşekkürler : )))

Son düzenleme:
@Emir YOL
Yandan baktığında aşağıdaki resimdeki gibi görünen herhangi bir ofis sandalyesi alabilirsin. Önemli olan bel kıvrımına uygun şekilli olması. Gerisi malzeme kalitesi kolçakların hareketli olup olmaması senin boyuna göre sandalyenin boyunun uygun olması vs vs. Bunları sandalye özelliklerine bakarak sen tayin edersin.
IMG_5250.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı