Oyuncu laptopu almak

D/\rk Prince

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar. Laptop hakkında aklıma takılan şeyler var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu an kullandığım sistem:
  • 6gb ddr3 ram,
  • hd5970 ekran kartı,
  • intel i7 920 işlemci.

Bu sistemi kullanıyorum ama açıkçası bir laptop edinmem gerekecek ve düzgünce oyun oynayabilmek, başka işlerimi de halledebilmek istiyorum (mühendislik eğitiminde kullanılacak programlar falan). Ge70 gx70 gibi modellere baktım, gx70 işlemci yönünden beni yarıyolda bırakacak gibi, ge70 gtx 765m de böyle bi sistemden sonra bf3 bf4 gibi oyunlarda multiplayerda ve uzun vadede diğer oyunlarda ne kadar götürür açıkçası bi fikrim yok. Şu anki bilgisayarımı belli bi fiyattan elimden çıkarıp üstüne para koyup gt70 laptopını alsam memnun kalır mıyım ve bir süre beni idare eder mi, attan inip eşeğe binmek istemiyorum. HD5970 çoğu oyunda hala çok iyi performans sağlıyor. Benzer ve uzun süreli bir performansı böyle bir laptoptan alabilir miyim?

Bf3e incelemenizdekine benzer bir test kendim yaptım. Genel olarak benzer fpsler alsam da ani fps düşüşleri yaşadığım da oldu oynadığınız bölümde. 4 yıl önce aldığım kart hala çok iyi işler yapıyor.

Bir laptopa bu kadar yatırım yapmak hakkında tereddütlerim yok değil, hatta ge70 için bile benzer tereddütlerim var. Vereceğim paranın hakkını alamadan eskiyeceğini düşünüyorum. Laptop kullanmamış ama ihtiyacı olacak biri olarak bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. GT70 beni ne kadar götürür, uygun performansı alabilir miyim, açıkçası bf3 bf4ü falan highda da multiplayer oynasam akıcı bi şekilde yeter, onun dışındaki oyunlar o kadar çok sistem istemiyor.

Bir de sonuçta laptop işi çok upgradeable değil. O yüzden almışken en uzun süre götürecek olana yatırım yapmak daha mantıklı gibi gözüküyor. Sonuçta bir bilgisayar topladıktan sonra 4-5 yıl sonra parça değiştirerek ilerlemek çok fazla masraf yapmaz, ama laptop değiştirmek yine büyük bir masraf oluyor.

Elinin altındaki sistem harikulade bir sistem ve bir latopa vereceğin 7000 TL yerine bu sistemi sadece 1000 TL ile uçurabilirsin. Gereken sadece üç şey var: Ekran kartı, SSD ve Windows 8...
Hocam doğru söylüyorsunuz ama şöyle bi durum var benim bir laptop edinmem gerekecek ve bazı şartlardan dolayı ağırlıklı olarak laptop kullanacağım. Hani sorum "bilgisayarımı kullanma şansım olacak bilgisayara mı upgrade yapayım, laptop mu alayım" olsa verdiğiniz cevap tam olarak uyuyor. Ama laptop ağırlıklı kullanacam. Hani ikilemim verilen paranın hakkını alabilecek miyim olayı..
Bir de daha ucuz piyasası, 7000 de çok oldu :)

Eğer 4-5 yıl götürmesini istiyorsan 5000 tl yi gözden çıkaracaksın. Ama 2-3 sene rahat edim ondan sonrada eh işte olsun diyorsan 3000 liralık çok güzel şeylerde alabilirsin. Mesela eksen bilgisayara gir ve msı modellerine bak. Orada daha ucuzdur.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı