Oyunda 90 dereceye ulaşan GTX 1660 Ti'ın macunu değişmeli mi?

Berk3883

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartım ASUS 1660 Ti oyun oynarken GPU derecesi 80 ve 90 arası değişiyor. Fanları %70'e getirdiğim zaman bu derece 72'ye kadar düşüyor. Oynadığım oyun o kadar gereksinimli bir oyun değil Ark Survival Evolved. Alalı 8 ya da 9 ay olmuştur PC'yi. Sizce ekran kartı macununu değiştirmeli miyim?

Ekran kartım ASUS 1660 Ti oyun oynarken GPU derecesi 80 ve 90 arası değişiyor. Fanları %70'e getirdiğim zaman bu derece 72'ye kadar düşüyor. Oynadığım oyun o kadar gereksinimli bir oyun değil Ark Survival Evolved. Alalı 8 ya da 9 ay olmuştur PC'yi. Sizce ekran kartı macununu değiştirmeli miyim?

Kaliteli bir macunla yenileyin, peteklerin arasını diş fırçasıyla güzel temizleyin. 5-10 derece sıcaklık farkı olur.

Hayır, değiştirmeyin. Kartı açtığınız anda garantisi biter. Siz garantiye gönderin onlar ilgilensin.

Güzel bir Fan Curve ayarı yapıp kullanabilirsin. 77 derece üstüne çıkınca %70 fan, 67 üstünde %60 fan gibi.
@Xantern hocam doğru söylüyor bu kartın bu kadar ısınması normal değil. Soğutucu blokta sorun olabilir.
Fanlar düşük devirde çalışırken ısınabilir.
Kaliteli bir macunla yenileyin, peteklerin arasını diş fırçasıyla güzel temizleyin. 5-10 derece sıcaklık farkı olur.
Garantili kartın garantisini çöp etmesine gerek yok.

PC’yi İtopyadan hazır sistem olarak aldım gönderdiğimde macun değişimi yapmadan tekrar bana gönderdiler.
Oyun içi sistem durumunu video çekin durumu izah etmeye çalışın.

Fanlar düşük devirde çalışırken ısınabilir.
Ne olursa olsun 80-90 derece anormal sıcak. Birde tam yükte değil diyor. Kart %100 kullanılsa ne olacak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı