CS:GO'da 41 vurduğum maçta karşıdaki takım beni hile sandı. Oyun içinden sürekli olarak ailevi değerlerime hakaret etti. En son o küfür edenlerden birisini lobiye çağırdık hile olmadığımı kanıtlamak için. Lobiye gelir gelmez başta bana olmak üzere ve 2 arkadaşıma daha sesli olarak ailevi değerlerime vs. küfürler etmeye başladı. Ama öyle bir küfür ediyor ki sanki oyunda değil de gerçekte ateş etmişim gibi. Tüm maçın ve lobideki küfürlerinin kayıtları var. Bu kaydı daha yeni bir abimle izledim bana ne duruyorsun dava aç para kazanırsın vs. dedi. Şimdi bu kişiyle benim uğraşmam durumunda sonucu ne olur? Anlayanlar yardımcı olabilir ise sevinirim.
(Bana küfür eden kişinin adını soyadını, ByNoGame hesabını, IBAN numarasını, kendisinin ve aile fertlerinin bazılarının sosyal medya hesaplarını biliyorum)
18 yaşından büyüksen, -kanıtlarla birlikte- direkt adliye sarayına gidip savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin. 18 yaşından küçüksen, velinin suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Avukat tutmanıza gerek yok.
İnternet üzerinden işlenen hakaret ve sövme suçlarında, ispat problemi olmadığı için dava ve uzlaştırma süreci pek uzamıyor, çabuk sonuçlanıyor.
Kanıtın mevcut olduğu için, uzlaştırma sürecinde edim talebinde bulunabilirsin. Suçun sabit olduğu uzlaştırma sürecinde, davalı cezanın sonuçlarıyla (ceza ve adli sicil kaydı) yüzleşmekten çekindiği için genelde edimleri kabul ediyor.
Özetle; öfkenize yenilip internet üzerinden kimseye hakaret etmeyin, kimseye sövmeyin. Olayın ciddiyetini hafife almayın. Dava için şikayette bulunması kafi. İnsanları manipüle edip kendisine küfrettiren ve onlara dava açıp geçimini bu davalar üzerinden sağlayan çok insan var.