Oyunda ani ping artışı

Makaleler
13
Birkaç gün oncesine hiçbir sorun yokken Elazığ'da fiber abonelerine yapılan genel bir kesinti ile internetimiz bir defa gitti, daha da gelmedi. Ekip çağırdık, geldi ve bize kuruluma gelen ekibin yanlış bağladığını belirterek prize gelen fiber ucu değiştirdi. Toki'de fibere elekrik prizi gibi bir yuva yapmışlar. Neyse, her zaman ki yaptığım gibi GeForce NOW'dan oyun oynarken aniden ping yükselmeye başladı birkaç saniyeliğine. Routera ve modeme benden başka kimse bağlı değilken bile boyle. Pingplotter yukledim. Kendi IP'm ile testi gercekleştirdiğimde "dinamic TTNET" noktasına gelince trace atamıyor ve packet loss %100 gosteriyor. Valve'a da tracert attım. Ping normal ama dedigim gibi aniden artıyor. Sürücülerim guncel, Windows guncel. Türk Telekom'un kendi hız testini kullandığımda da Diyarbakır'a jitter 2 ms çıkıyor. Eskiden 0 ms çıkıyordu. Gelen ekip Elazığ'da bu sıralar kapsamlı şekilde çalışma oldugunu belirtti. Aradan beş gün falan geçti ama hâlâ aynı tas aynı hamam. Bu arada vie.valve.net için yaptığım packet loss testinde kayıp sıfır çıktı ancak arada pingin 125'e hatta 225 Ms'ye yukseldigi çıkmış. @erengore, @Ulunay
@Takeshi Kovacs

Dynamic TT noktasına trace atmıyor olman önemli bir faktör değil. Ani ping artışının sebebi ISS POP'ları olabilir. Türk Telekom POP'larında da ping dalgalanması oluyor günümüzde şu an.

Ulunay daha kapsamlı bir yorum yapabilir. Benim şu sıralar keyfim yerinde değil. Hatırlı üyelerden olduğunuz için cevap yazmak ietedim.

Başına gelen şeyin milyon sebebi var. İlk olarak modemin 220 küsür ICMP paket gönder. Yani ping at. Modemde Maksimum ping değerini bizimle paylaş. Tahminimce 10 üstüne çıkmayacaktır ama.

Eğer ki çıkmazsa ISS POP'ları ile alaka kurabilirsin. Zaten fiber jakları falan da değişmiş sanırım. Altyapısal bir sorun bana pek mantıklı gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…