Oyunda biri beni dava edebilir mi?

Merhabaaa

Hectopat
Az önce LoL gireyim dedim eğlenip kafamı dağıtatım diye. Feedleyen viego geldi. Bana sövdü, ben de ona sövdüm. Sonra beni dava edecekmiş sonra ben de seni dava ediceğim dedi. Dava edebilir mi? Ederse ben de edebilir miyim?

İlk o sövdüyse bir şey yapamaz.

Edemez kafaya takmayın ve sizde küfür etmeyin just mute.

Eğer ses kaydı aldıysa dava edebilir veya chat üzerinden ekran fotoğrafı olursa dava edebilir ama hiçbir şey almadıysa bence bir şey olmaz çünkü elinde kanıt yok.

Ses alsa bile gizli ses kaydı almak yasal olmadığı için bir şey yapamaz. Ama ses kaydı alıyorum dediği andan itibaren ettiğin her küfür için yasal işlem başlatabilir.

Kanunsal olarak evet, kanıtı varsa ve oyundaki kişinin yani senin adını soyadını ev adresini bir şekilde öğrenip dava açabilir ki buna hakkı var. Ama ilk küfürü o ettiyse burada kazanan sen olursun yine de sen küfür etmesen daha iyiydi. Fakat korkma çoğu kişi karşısındakini korkutmak için söylüyor öyle pek sanmıyorum gerçekten dava açacağını.

Yazılı ettiyseniz anca League of Legends yetkililerinden bilgi alınıp, öyle dava edebilir ki buna kimsenin vakit harcayacağına inanmıyorum. Sesli küfür ettiğiniz video varsa ve kişi sizi biliyorsa bile "Hukuka aykırı kanıtlar." diye bir şey var hukuk okuyan arkadaşlar varsa daha iyi bilir. Sizin küfür ettiğinizin ses kaydı olsa bile izinsiz kayıt edildiği için geçersiz kanıt sayılıyor. Yani kafanız rahat olsun.

Hocam dediğiniz gibi ilk o küfür etmiş. Dava edemez. Ama siz ses kaydı, chat de yazışırken ekran fotoğrafı aldıysanız siz dava edebilirsiniz.

Ses kaydi ve benzer seyler yoksa rahat delil olmadigi için bir şey yapamaz ama ses kaydi fl varsa sanirim hakaretten tazminat davasi acabilir diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…