Oyunda Birine Hakaret Ettim

Adamına göre değişir o. Küçükse palavra olma ihtimali yüzde 99 ama Büyük birileriyse

Blöf yapıyordur ben sabah akşam söverim en küçük şeyde açarım ağzımı yumarım gözümü şimdiye kadar evime değil mahkeme celbi ihtar bile gelmedi.

Sizin gibi biriyle tanışmak onurlandırır bizi, ülkeye sizin gibiler lazım.

Kanıtları dava durumunda oyun firmasından da alabileceklerini düşünüyorum.
Adamına göre değişir o. Küçükse palavra olma ihtimali yüzde 99 ama Büyük birileriyse

Blöf yapıyordur ben sabah akşam söverim en küçük şeyde açarım ağzımı yumarım gözümü şimdiye kadar evime değil mahkeme celbi ihtar bile gelmedi.
Ne biliyim bana dedi işte yarın gelir evine savcılıktan bildiri falan dedi.

Korkutmak için söyleniyor genelde. Yarın evine gelir dediyse gene kesinlikle korkutmak için söylemiştir. Çünkü o işler o kadar hızlı ilerlemiyor. Dava açacak da sonra oyun ile iletişime geçip senin IP'ni isteyecekler de adresini bulacaklar da falan filan bunların sırf kendisi bile çok uzun bir süreç. Kimse uğraşmaz.

Kanıtları dava durumunda oyun firmasından da alabileceklerini düşünüyorum.
Oyun firması yurtdışı kaynaklı ise alınamaz. Belki sunucuları Türkiye'de olsa yine bi nebze ama zaten Türkiye'ye resmi bi şekilde gelip sunucu açan kaç oyun var? Ki olsa bile firmanın kanıt vermeme hakkı da var. Zuladan vs. alınabilir ama diğer oyunlarda böyle bi şey olması imkansıza yakın.

Cezası çok az olur (100/250₺?), ana baba şiir yazdıysan tabi farklı. Gerçek hayatta hakaret davası nasıl işliyorsa dijitalde de öyle işliyor diye biliyorum, dijitale özel kanun yazacak halleri yok ya.

Boşver dostum, bir şey olmaz. Takma kafana.

Oyun firması yurtdışı kaynaklı ise alınamaz. Belki sunucuları Türkiye'de olsa yine bi nebze ama zaten Türkiye'ye resmi bi şekilde gelip sunucu açan kaç oyun var? Ki olsa bile firmanın kanıt vermeme hakkı da var. Zuladan vs. alınabilir ama diğer oyunlarda böyle bi şey olması imkansıza yakın.

Cezası çok az olur (100/250₺?), ana baba şiir yazdıysan tabi farklı. Gerçek hayatta hakaret davası nasıl işliyorsa dijitalde de öyle işliyor diye biliyorum, dijitale özel kanun yazacak halleri yok ya.
O da etti ancak. Eğer yazışma kayıtlarını oyun verirse onun küfürleri de gözükmez mi? O da aynısını etti

Transformice adlı 2D bir fare oyunu

Küfür için açılan davalar uzun sürüyor. Kimsede oyunda edilen basit bir küfür için o kadar uğraşacak sabır yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı