Oyundan çıkınca sistem mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

enes38

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/14aVaoDKSBNg8R4fmmPEk3kgHbp_TUk5Y/view?usp=sharing
RAM
Patriot 2*16GB DDR4 3200Mhz
Ekran kartı
Biostar RX550 4GB 128Bit GDDR5
Anakart
Biostar A320MH 2933MHz AM4 mATX
İşlemci
AMD Ryzen 3 1200AF 3.1 GHz 8MB AM4 12nm
Öncelikle merhaba, bilgisayarım 4 senelik falan, ilk aldığımda 8 GB RAM mevcuttu, şu an 32 yaptım 16+16 şeklinde 2-3 ay kullandım, herhangi mavi ekran yemedim ama son 1.5 aydır bilgisayar başında video izlerken ya da boş boş takılırken aniden mavi ekran yiyorum, oyun oynadığımda herhangi bir mavi ekran yemiyorum, oyundan çıktığım zaman mavi ekran yiyorum, ekte önce bilgisayar özelliklerini sonrasında minidump dosyasını bırakacağım, bana yardımcı olursanız sevinirim (ek olarak yan etkisi var mı bilmiyorum ama 2. ekranda kullanıyorum).
Minidump WinRAR olarak ek olarak iletiyorum: minidump .rar

Ekran kartı sürücülerini kaldırıp yeniden kurun.

Ekran kartını öncelikle sildim, tekrar yükledim. Chipset yükledim fakat ardına tekrardan mavi ekran yedim ekte bırakıyorum. Minidump dosyasını.

Kod:
https://drive.google.com/file/d/1hBq4ShgQrB9JfUuHCYpG2YsCOQSiUDCj/view?usp=sharing

Size yazarken artı olarak bir daha mavi ekran yedim onu da bırakıyorum buraya.

Kod:
https://drive.google.com/file/d/1JNnX98P6TnWCx1Afy6wEYGoJIuTgXoue/view?usp=sharing

@GFYT @turko35408

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını öncelikle sildim tekrar yükledim chipset yükledim fakat ardına tekrardan mavi ekran yedim ekte bırakıyorum minidump dosyasını.
Çünkü onlarla pek ilgisi yok.
Burada istediğim testleri yapıp yolla. Memtst86 ile bellek testi yap.
Bu sistemi yeni yada yeni ikinci el mi aldın ? İçindeki anakartı pek önermem çünkü.

Merhaba, önerdiğiniz testleri denedim. Resim olarak aktarıyorum galiba hepsini doğru yaptım. Yanlışım veya eksiğim varsa bilgilendirin tekrar yapayım. Bilgisayarı sıfır GameGaraj'dan satın aldım yazılımcı bir arkadaşım maddi durumum kısıtlı olduğu için bunu önerdi bu parçalarla beraber aldım.

Dosya Ekleri

• 1.png
    42,4 KB · Görüntüleme: 28
  • 2.png
    46,2 KB · Görüntüleme: 30
  • 3.png
    68 KB · Görüntüleme: 31
  • 4.png
    87,8 KB · Görüntüleme: 29
  • 5.png
    83,4 KB · Görüntüleme: 31
  • 6.png
    38,3 KB · Görüntüleme: 25
  • 7.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:

Ben sana disk testi yapmanı söylemedim, neden yaptın? Cihazını teknik servise gönder, anakart sorunlu duruyor.

Göndermeden önce DDU ile sürücünü kaldırıp tekrardan kurmayı dene.

Ben sana disk testi yapmanı söylemedim, neden yaptın? Cihazını teknik servise gönder, anakart sorunlu duruyor.
Ben söyledim disk testlerini. İlk sorunlar ile son mavi ekran hataları aynı zaten.
Bahsettiğin donanım kimliği ve diğerleri ile ilgisi yok.

Konu sahibi o model SSD kesinlikle önermiyorum. Ayrıca sorunsuz bir sistem istiyorsan o kasayı komple iade et ve anakartı MSI-Asus vb. gibi sağlam olan bir model al.

Alakası yok diye bir durum söz konusu değil hocam. Bariz olarak anakart sorunu mevcut. Kodu ve donanım kimliğini aşağıda paylaşıyorum, inceleyebilirsiniz;

Kod:
!DevNode ffffa18158d93a30 :
 DeviceInst is "ACPI\AMDI0030\0"
 ServiceName is "amdgpio2"

Ayrıyeten Patriot Burst modeli pekala iyi bir model, kötü sınıfta değil. Sorunun kaynağı SSD değil, anakart.

Anakart sorunu olduğunu ben söylemden önce neden söylemiyorsun o zaman ? Gereksiz önerilere boğuyorsun kullanıcıyı. X hatası olana X-Y-Z-A-B-C diye tonlar öneri ile olmuyor. Ezbere kodlar ile de ileri seviye olmuyor maalesef. Benim o sistemdeki anakartı asla önermediğimi zaten bir çok kişi biliyor. Direkt sistemi iade ettiriyorum iade hakkı dolmadıysa.
Ayrıyeten Patriot Burst modeli pekala iyi bir model, kötü sınıfta değil
Sana göre iyi olabilir, bana göre iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…