Çözüldü Oyundayken Ekran Aniden Kararıp Tekrar Geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BilalTaner

Decapat
Arkadaşlar daha 2 gün önce Webtekno'nun Battle Gold sistemini aldım. Sistemi daha yeni kurdum oyunları yükledim ve açtım. Oyun dışındayken bunu gibi bir sorun yokken oyun içinde aniden ekran 2-3 saniye kararıp geri geliyor ama oyun devam ediyor, ayarları kısarsam bu az oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Ekran kartım = RTX 2060
Monitörüm = ASUS MG248QR

Çözüm
HDMI ile G-Sync özelliğini kullanamazsınız. Sorunun neden kaynaklandığını anlamak için deneyin dedim de sizin su an son çareniz garantiye vermek olacak.

8 pinlik güç girişinin 6'sını takmışım 2'si tam yuvaya oturmamış ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Evde olmadığım için deneyemedim fakat ilk işim hemen denemek olacak büyük ihtimal ondan kaynaklanıyor.
Güncelleme yapıyorum konuya. Farklı DP girişine bağladım ekran kartına sorun çözüldü gibi duruyor o giriş sıkıntılı sanırsam.
MSI Afterburner vb. bir yazılım kullanarak bilgisayarınızın o anki;

• Sıcaklık değerleri
  • Ekran kartı kullanımı
  • CPU kullanımı
gibi değerleri kontrol edin veya burada paylaşın, ona göre bir yorum yapalım.

Bana ekran kartına güç yetmiyormuş gibi geldi, Güç Kaynağınızın marka ve modeli nedir? 8-Pin veya 6-Pin'li ek güç girişleri takılı mı?
Corsair VS550 550W 80+ psu var ekran kartının üstünde 6+2 tane giriş var hepsini taktım ama tekrar bir kontrol edeceğim eğer sadece 6 tabesini taktıysamda bunları yapar mı ?

%30 kart kullanımında güç sıkıntısı yaşayacağını pek sanmıyorum aslında ama yine de bir kontrol etmeni tavsiye ederim. Stress testi yapma şansınız varsa 3D Mark vb. bir program ile eğer teorimiz doğru ise bir süre sonra ekran tekrar kararacaktır. Test olarak 15-30 dakikalık bir testte ne kadar sürede kesilme olduğuna bakın eğer sorun bu şekilde devam ediyorsa, Ekran Kartı, Güç Kaynağı veya Anakart arızalarından biri mümkün. Bu arada CPU'ya herhangi bir Hız Aşırtma işlemi uyguladınız mı?

Hayır işlemcide hız aşırtma vs yapmadım. İşlemci 3.6ghz olmasına rağmen görev yöneticisinde 4ghzde çalılıyır core performans boostu kapatsam sorun çözülür mü ki hani ghzi düşersem vs ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı