kuyt5252
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci (Talebe)
Arkadaşlarla League of Legends oynuyorduk, sistem bir anda kapandı. Ben de elektrikler gitti zannettim ama elektrikler gitmemişti. Bunun sebebi ne olabilir? Sistemi tekrar açtım, kasanın ışıkları yandı, çalışıyordu, fanlar dönüyordu fakat monitöre görüntü gelmiyordu. Tekrar kasanın üstündeki tuşa basıp kapatmayı denedim ama kapanmıyordu. En son PSU’nun güç butonundan direkt elektriği kesip tekrar açtım, bilgisayar düzeldi.
Odamda klima yok, İzmir’de yaşıyorum. Sistem ben farkında olmadan çok ısındıysa ondan kaynaklı olabilir mi? Ama daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. İlk kez başıma geldi. Sizce sebebi ne olabilir? Sisteme bir zarar gelmiş midir?
Güncelleme: Dün akşam bilgisayarı açık bırakmıştım, daha doğrusu Windows uyku moduna almıştı. Sabah işe gidip akşam geldiğimde bilgisayarın kapalı olduğunu fark ettim. Normalde fareyi hareket ettirdiğimde sistem uyku modundaysa ekrana görüntü gelirdi ama yine kapanmış. Windows, sistem belli bir süreden fazla uyku modunda kalınca otomatik olarak sistemi kapatıyor olabilir mi?
AMD Ryzen 5 7500F işlemci.
Thermalright Assassin Spirit 120 EVO Dark 120mm 4 X6mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava Soğutucu/İşlemci soğutucu.
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX anakart.
ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.
XPG Lancer Blade Black 16 GB (1x16 GB) 6000MHz CL48 DDR5 RAM.
Lexar NM6 10Pro 500GB PCI-e gen3 X4 okuma 3300 MB - yazma 1700 MB M.2 SSD.
ENERMAX starryfort SF60 ARGB temperli cam USB 3.0 mid Tower ATX + maxpro III 600W Gaming kasa.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro 64 Bit.
Odamda klima yok, İzmir’de yaşıyorum. Sistem ben farkında olmadan çok ısındıysa ondan kaynaklı olabilir mi? Ama daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. İlk kez başıma geldi. Sizce sebebi ne olabilir? Sisteme bir zarar gelmiş midir?
Güncelleme: Dün akşam bilgisayarı açık bırakmıştım, daha doğrusu Windows uyku moduna almıştı. Sabah işe gidip akşam geldiğimde bilgisayarın kapalı olduğunu fark ettim. Normalde fareyi hareket ettirdiğimde sistem uyku modundaysa ekrana görüntü gelirdi ama yine kapanmış. Windows, sistem belli bir süreden fazla uyku modunda kalınca otomatik olarak sistemi kapatıyor olabilir mi?
AMD Ryzen 5 7500F işlemci.
Thermalright Assassin Spirit 120 EVO Dark 120mm 4 X6mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava Soğutucu/İşlemci soğutucu.
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX anakart.
ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.
XPG Lancer Blade Black 16 GB (1x16 GB) 6000MHz CL48 DDR5 RAM.
Lexar NM6 10Pro 500GB PCI-e gen3 X4 okuma 3300 MB - yazma 1700 MB M.2 SSD.
ENERMAX starryfort SF60 ARGB temperli cam USB 3.0 mid Tower ATX + maxpro III 600W Gaming kasa.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro 64 Bit.