Merhaba,
9 Mayıs'ta Monster Tulpar T7 v20.5.6 RTX 3060 ekran kartlı laptop almıştım ve başlıkta belirtilen sorunun bir benzerini yaşamıştım. Benim sorunum kasma ve donmadan çok Intel Xe Graphics üzerinden oyunu açınca oyundaki dokuların renkleri yeşil ve pembe renkler alıyordu ve shader ayarında gözü rahatsız edecek derecede parlama ve bozukluklar vardı. NVIDIA üzerinden oyun açılmıyordu ve "splash" resminde takılı kalıp oyun yanıt vermiyordu.
Desteğe bildiri attığımda ise bunun Monster markasının yaptığı bir ayardan kaynaklandığını söyleyip testlerinin devam ettiğini ve onlardan çözüm için cevap beklemem gerektiğini söylediler. Fakat onları beklemek yerine kendi göbek bağımı kendim kesmek istedim.
Sorunun kaynağının yeni nesil Monster'larda ya da sizinki hangi markaysa yeni nesil bilgisayarlarda bulunan ekran kartı MUX Switch ayarı olduğunu keşfettim. Aşağıdaki videoda özellikle
10:55'ten sonrasında BIOS üzerinden bu ayarın nasıl değiştirileceği anlatılıyor. Ben sorunu bu şekilde çözdüm ve işe yaradı (MSHybrid ve dGPU seçeneklerinden dGPU seçeneğini seçtim ve bende seçenekler arasında iGPU seçeneği yoktu). Belki sizde de işe yarayabilir. Eğer bilgisayarınız hangi marka ve modele aitse o marka ve modele ait nasıl MUX Switch değiştireceğinizi öğrenin.
İlgili video: