Oyunlar çok pahalanacak mı?

Çoğumuzun bildiği gibi şu anda 1 dolar 13,70 Türk lirası ve bu yüzden her şey pahalandı. Acaba Steam, Epic Games ve Origin gibi platformlarda oyun fiyatları nasıl etkilenecek bir fikriniz var mı?
Steam yıllardır kuru 1,5-3,5 TL olarak kabul ediyor. Fiyatları arttırması dahilinde oyun alım gücü zorlaşacak. Kuru 13,7'lere çekmese bile 5-7 arasına alması bence olası. Yerel fiyatlandırma uygulamazlarsa artık 50-60Euro/USD'den kimse alamaz bu devirde. Oyunlar dahi lüks haline geldi çünkü...
 
Şu anda bile zamlı. Yeni çıkan oyunların birçoğu 700-800 TL'den başlıyor yılbaşından sonra bu fiyatlar daha da artacak.

Elden ring 300, Forza Horizon 5 300? PC ile PS Store farklı durumda. Ayrıca Steam dB üzerinden diğer ülkeler ile kıyaslarsanız pek de büyük bir zam olmayacağı belli EA ve Activision gibi Türkiye'yi takmayan firmalar hariç.
 
Tek sorun optimizasyon değil mi?
Oyunu 75 saat oynamış birinin incelemesini yazıyorum:

Arkadaşlar merhaba. öncelikle bu yorumu Battlefield serisini çıktığı ilk günden beri takip eden , EA para göz olduğundan beridir de premium olarak kullanan bir ağabeyiniz , bir arkadaşınız bir kardeşiniz olarak yazıyorum. uzun bir bir yorum olacak bu yüzden sabrınız için size şimdiden teşekkür ediyorum. Gelelim yorumlara ;

- Scoreboard yok.

- Takım ve ekip değiştirme yok ; Ben neden troll oyuncularla dolu bir takımda veya ekipte olmak zorundayım ? Şöyle örnek vereyim ; Ben bayrak bölgesinde düşmanla çatışırken takım arkadaşım halatla apartmanın tepesinden wing suit elbisesinin nasıl kullanıldığını öğrenmek için aşağı atlıyor ve bunu 3,4 kere deniyor. Be mübarek atla yine atla da bi yardım etsen bayrağı temizlesek fena mı olur ? Ben orada ecel terleri döküyorum 2 kişiye karşı bayrak kapılmasın, bizim ekip yetişsin diye senin yaptığın işe bak. adam yanıma geliyor halatla tekrar yukarı çıkıyor tekrar atlıyor. Gel de sinirlenme.

- Bullet spread felaket. Aklıma Ezhel'in felaket şarkısını getirdi. Bu spread bi felaket FE- LA - KEET :) 25 metreden ilerisine ateş etmek tamamen tombala çekmeye dönmüş. Rakibe resmen '' hey dostum ben buradayım beni keklik gibi avlayabilirsin :) '' demiş gibi oluyorsunuz. Silah demişken oyunda sadece 22 silah var. BF 1 ve BF5'i anlarım. Teknoloji gelişmemişti , silah çeşitliliği fazla yoktu dersin sıyrılırsın neyse ( yine de bf1 de aynı silahın 3 farklı versiyonu olması hala saçmalığını koruyor ya neyse.) ama yıl olmuş 2042 ne demek 22 farklı silah ? Silah demişken şunu da belirtmeden geçmek olmaz. Silahınızı geliştirmeniz için sizden belirli miktarlarda düşman öldürmenizi istiyor ve bilin bakalım siz istenilen sayıda düşmanı öldürdüğünüzde ne oluyor ? Elbette eklentiler açılmıyor. Özellikle dürbünde. Kafasına göre ya ister açıyor ister açmıyor. Mesela oyunun %95 ini oynadığım M5 tüfek benden hala dürbünü açmam için 5 kill istiyor. :D Yok arkadaş ne yaptıysam olmadı :D Bu arada diyelim şanslısınız ve dürbün görevini saydırdınız. Bunu o an kullanamıyorsunuz. Oyun bittikten sonra silahlar bölümüne girip ayarlardan eklemeniz gerekiyor.

- Sınıf sistemi diye bir şey kalmamış. Medic seçip gadget kısmından mermi çantasını aldığınızda genel olarak kimseye ihtiyacınız kalmıyor. Yeni karakterler de çok saçma kalkanlı bir karakter var mesela silahlarınız işe yaramıyor. Adam kalkanı açıp üstünüze geliyor yapacak bir şeyiniz yok. Anca arkasından biri gelecek de vuracak da ohoo :)

- Hovercraft ile düz duvara tırmanabiliyorsunuz. :) Araçlar aşırı güçlü. Silahlı araçların nişangah tasarımları kötü.

- Grafikler ruhsuz , ses kalitesi kötü ; 3060TI bir sistemim var.Yorumun en altına yazacağım unutmazsam özelliklerini. Ses olarak da Arctis 5 kulaklık kullanıyorum. Grafikler sanki yıllar öncesine ait bir oyunu oynuyormuşum hissi veriyor ve ses kalitesi de bir o kadar kötü.

- Haritalar fazla büyük ve içi boş ; Warzone, Fortnite, R6 Siege, Apex ve benzerlerinin bir karışımı olmaya çalışıyor. Bu artık battlefield değil melez bir şey olmuş.128 kişilik haritalar resmen koşu simülasyonu gibi. Bir bayraktan diğerine gitmek için bazen abartısız 2,3 dakika koşmanız gerekiyor. PUBG'de olduğu gibi boyuna koşuyoruz. Çünkü takım arkadaşlarınız araba bulduğunda sizi almadan gidiyor ve yaya bir şekilde gitmeye çalışıyorsunuz. Siz gidene kadar zaten oradaki mücadele bitmiş oluyor ve oyun bu şekilde devam ediyor.

- Aşırı lag var ; Avrupa sunucusu seçiyorum. 40 - 50 arası ping'im oluyor. Oyuna bir giriyorum sağ yukarda aşırı ping uyarısı alıyorum kırmızı bir simge çıkıyor sol tarafta denk gelmişsinizdir. Böyle olunca 2 adım atıyor 2 saniye donuyor ve sizi oynatmıyor. Bazen kısa bir süre bazen bir oyun boyunca. Hal böyle olunca çıkmak istiyorsunuz ama iyi bir maç yapmışsınız çıksanız olmayacak bütün xp'ler gidecek bu yüzden çıkmak da istemiyorsunuz. O şekilde maçın bitmesini izlemekten başka bir çareniz kalmıyor bu da çok sinir bozucu.

- Revive beklerken medic'leri göremiyorsun veya medic oynuyorsan yardım isteyen arkadaşına Q tuşuna basıp onun için geldiğini bildiremiyorsun.

- All chat yok , sesli iletişim yok.

- Maç sonu GTA 5 gibi en iyi oyuncu hareket falan çekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı