Oyunlar çok sıkıyor

Piyasada adam akıllı oyun olmadığı için sıkılman normal. RDR2 oyun tarihinin en iyi oyunlarından biri. Ondan sonra oynayacağın çoğu oyun boş ve anlamsız gelir. Bu gibi durumlarda indie yani bağımsız oyunlara yönelebilirsin. Hiç beklemediğin etkiler bırakabilirler. Veya yine büyük yapımlara bakabilirsin. Elden Ring, GoW, Witcher 3 gibi. 1 hafta sonra Hogwarts Legacy geliyor. Eğer Harry Potter evrenini seviyorsan bayağı güzel olabilir. Boşluğa düştüğün anda Anno 1800 gibi strateji oyunlarına yönelmekte sarıyor. Kendi tarzını belirleyip, ne tür bir şey aradığın önemli. Ruh halime göre oyun seçiyorum ben genelde :) Son olarak oyunların kalitesini grafikleri belirlemez. Bunu unutma. Grafiklere takılı kalmadığın sürece bulabileceğin başyapıtlar var.
 
Artık eskisi kadar oyun oynayamıyorum, bilgisayarımda 30'dan fazla oyun yüklü ama sadece 2-3 tanesine giriyorum. Özellikle RDR 2 bittikten sonra her oyun çok sıkıyor, yeni aldığım oyunları zar zor oynayabiliyorum. Sebebi tek oynadığımdan olabilir gibi geliyor bana, ama oynayacak arkadaşım yok. Bırakın arkadaşı etrafımda doğru düzgün bilgisayarı olan bile yok. Tek arkadaşlarım Discord'da onlarda yabancı olduğundan saatlerimiz uyuşmuyor. Saatlerimiz uyuşanlarla da pek kafa dengi değiliz. Tekim ve çok sıkılıyorum artık arkadaşlar. Mesela çok uzun zamandır Ready or Not almak istiyordum, sonunda alabildim ama şimdi ise zar zor oynuyorum. 100₺ kıydığım oyun beni çok sıkıyor. Bilgisayarım kötü iken keşke güzel bir bilgisayarım olsa da şu oyunları Ultra grafiklerde oynasam diyordum, keşke demeseydim. Bilgisayarım kötü iken oyunların tadı çok ayrı, güzel oluyordu. Düşük performans yüzünden düzgün oynayamasam bile bir türlü eğlenebiliyordum. Şimdi hayallerimdeki bilgisayarı dizdim, o hissi yaşadım, ve artık bıktım o hissi yaşamaktan. 15 yaşındayım, daha önümde çok uzun bir yol var. Kendime en iyi bilgisayarı dizme hedefi koydum ama o hedefi başarınca olacaklardan korkuyorum. Bu konuyu biraz içimdekileri boşaltmak ve belki siz birkaç şey önerebilirsiniz diye açıyorum. Oyun falan önerirseniz durumum ne var ne yok, babamdan birkaç ayda bir para istiyorum o da 1-2 oyun almak için. Şu an kotamı doldurdum.

Ustam oyun oynayacaksan haftada 3-4 saate düşür. Diğer uğraşlarına vakit ayır. 1000 saatini bir oyuna gömdüğünde gerçek anlamda aklında kalan bir şey olmuyor. CS:GO'da 1400 saatim var. Arkadaşlarımda çok oynadım fakat sonunda aklında böyle güzel bir anı bir sana sağladığı fayda olmuyor. Şu an pişmanım o saati o oyunlara verdiğime. Senin yaşında biri aynı keyfi zaten başka aktivilerden çok daha fazla elde edebilir. Yok ben oyun oynamak istiyorum diyorsanda farklı türden oyunları oynayabilirsin. Cities: Skylines başına oturduğumda saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyordum. Bir şehir kurmaya başlayıp 10 saat yemeden içmeden uğraştığım oluyordu. Fakat hiçbir anlamı yok ben bir şeyler yapmayı üretmeyi sevdiğmiden hoşuma gidiyordu fakat o emeği gerçekten anlamda fayda yaratacak bir şeye vermek çok çok daha iyi. Mesela erlik gibi video çekmeyi araştırmayı öğrenip o alandada bir şeyler yapabilsin. Ben senelerde modelleme yaptım çok eğlendiğim bir alandı iyi bir bilgisayara sahip olmadığımdan bıkramıştım. O tarz alanlarada yönelebilirsin.
 
Bilgisayar oyunlarından uzunca bir süre uzak kalın, en az 4-6 ay. Daha sonra oyunları oynamaya tekrar başlayın, işte o zaman gene zevk almaya başlayacaksınız. Bende aynı böyle oyunlardan sıkılmıştım, en son bütün oyunlarımı sildim ve kendimi derslere verdim, 15 tatil zamanıda tekrar oyunlar yükleyip oynamaya başladım ve eski tadını vermeye başladı. Bir şeyi sürekli yapınca sıkılıyorsunuz, hayattaki çoğu şeyde bu böyledir. Bilgisayar detoksu yapın kendinize, bir müddet uzak kalın.
 
Ustam oyun oynayacaksan haftada 3-4 saate düşür. Diğer uğraşlarına vakit ayır. 1000 saatini bir oyuna gömdüğünde gerçek anlamda aklında kalan bir şey olmuyor. CS:GO'da 1400 saatim var. Arkadaşlarımda çok oynadım fakat sonunda aklında böyle güzel bir anı bir sana sağladığı fayda olmuyor. Şu an pişmanım o saati o oyunlara verdiğime. Senin yaşında biri aynı keyfi zaten başka aktivilerden çok daha fazla elde edebilir. Yok ben oyun oynamak istiyorum diyorsanda farklı türden oyunları oynayabilirsin. Cities: Skylines başına oturduğumda saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyordum. Bir şehir kurmaya başlayıp 10 saat yemeden içmeden uğraştığım oluyordu. Fakat hiçbir anlamı yok ben bir şeyler yapmayı üretmeyi sevdiğmiden hoşuma gidiyordu fakat o emeği gerçekten anlamda fayda yaratacak bir şeye vermek çok çok daha iyi. Mesela Erlik gibi video çekmeyi araştırmayı öğrenip o alandada bir şeyler yapabilsin. Ben senelerde modelleme yaptım çok eğlendiğim bir alandı iyi bir bilgisayara sahip olmadığımdan bıkramıştım. O tarz alanlarada yönelebilirsin.
Hocam konu dışı olacak; şu anda hangi üniversiteyi ve de bölümü kazandınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı