Bilgisayarım oyun oynarken arada bir bu şekilde donuyor, sebebini bilmiyorum. Herhangi bir şekilde hiçbir tuş çalışmıyor, ekran kartı resetleme dahil. Mecburen kasa tuşundan kapatıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Tekrardan gelen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum: Sorun güç kaynağındaymış. Ekran kartında yüksek watt değeri alınca sorun yapıyormuş. PSU değiştirdim şu an gayet güzel.
Çözüme ulaşman için buradayız
BIOS sürümünü AIDA aracı ile veya BIOS'a girip öprenebilirsin.
CPU değerlerini defaults hale çek. BIOS'ta optimize defaults yap. Sonra CPU değerlerini kontrol et defaults hale gelmiş mi diye. RAM hakkında cevap vermemişsin ?
RAM 3200 MHz 16 GB hiç elllemedim 3200 MHz de çalışıyor ancak arada bir %80 gibi değerleri görüyor bu devirde Windows 11 de ve Ultra ayarlarda oyun için biraz az kalıyor gibi hissediyorum ama son bir haftadır var sorun BIOS değerlerimi de akşam paylaşacağım.
TUF Gaming değil Prime B550-Plus
Bayağıdır olmadığı için BIOS güncellemedim daha doğrusu tek başıma oynarken hiçbir şey olmuyor ancak arkadaşlarım ile girdiğimde Forest de donuyor şu anda da yaşadım tekrardan.
Şu anlık bugün akşam test edeceğim ve yanlış anlaşılma olmasın mavi ekran almıyorum ekran gidiyor ve pover tuşundan kapatmam gerekiyor BIOS'umu güncelledim RAM'lerimde normalde 3200 olmasına rağmen default ayarlarda 3000MHz de çalışıyor ek olarak bugün bilgidayardaki 16 GB RAM'imi 32 GB'ye yükselteceğim.
Hocam yaklaşık 2 saat oynadım ve bir sorun oluşmadı sanırım düzeldi ancak gözlemlerim devam ediyor bir sorun olursa tekrardan yazarım yardımlarınız için teşekkürler seviliyorsunuz.