Oyunlar için 16 GB RAM hala yeterli mi?

Evet bu doğru katılıyorum. Eğer yüksek grafikli oyunlar oynarken arkada bir sürü uygulama açmak istiyorsanız daha fazla RAM gerekebilir. Ama arkadaşın dediği gibi hiçbir oyun 14-15 RAM kullanmıyor şu anda. İleride kullanabilir belki ama oyun oynarken 20 tane program sekme açmadan oynarım diyenlere 16 şu an için yeterli. Ben bütün oyunları ultrada oynarım 16 GB 3600 MHz RAM ile hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar ki arkada dc spotify chrome 5-6 sekme açık şekilde
Hiçbir oyunun 14 15 ram kullanmadığını sana kim söyledi? Hogwarts legacy 1080p ultrada bile 20 gb civarı ram kullanıyor.Benim 32 gb ramim var 20 üstü ram kullanımını sıklıkla görüyorum ultra ayarlarda. 16 GB ramin varsa zaten oyun kendini ona göre sınırlandırıp kullanır ve yetmediği zaman da drop girer o yüzden sana az kullanıyormuş gibi geliyor. Evet belki şuan 16 kullanan biri değiştirip 32 yapmasına gerek yok ama yeni sistem dizen birisi için 16 yerine 32 tercih etmek çok mantıklı olur. Daha şimdiki oyunlara bile yetmezken bir de 3 4 yıl götürür demişsin.

Hiçbir oyunun 14 15 ram kullanmadığını sana kim söyledi? Hogwarts legacy 1080p ultrada bile 20 gb civarı ram kullanıyor.Benim 32 gb ramim var 20 üstü ram kullanımını sıklıkla görüyorum ultra ayarlarda. 16 GB ramin varsa zaten oyun kendini ona göre sınırlandırıp kullanır ve yetmediği zaman da drop girer o yüzden sana az kullanıyormuş gibi geliyor. Evet belki şuan 16 kullanan biri değiştirip 32 yapmasına gerek yok ama yeni sistem dizen birisi için 16 yerine 32 tercih etmek çok mantıklı olur. Daha şimdiki oyunlara bile yetmezken bir de 3 4 yıl götürür demişsin.
Kral sakin. Ne kadar ekmek o kadar köfte, 32 lazımsa 32 dizilir, 16 lazımsa 16 dizilir. Tamamen tercih meselesi ayrıca 16 GB'ın her oyuna yetmesi gibi bir gerekliliği yok. 16 GB ne kadar daha gider kestirmek zor ama şimdiki oyunlara bile yetmezken derken yanlış demişsin. Şimdiki oyunlara her türlü yetiyor. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Hiçbir oyunun 14 15 RAM kullanmadığını sana kim söyledi? Hogwarts Legacy 1080p ultrada bile 20 GB civarı RAM kullanıyor. Benim 32 GB RAM'im var 20 üstü RAM kullanımını sıklıkla görüyorum Ultra ayarlarda. 16 GB RAM'in varsa zaten oyun kendini ona göre sınırlandırıp kullanır ve yetmediği zaman da drop girer o yüzden sana az kullanıyormuş gibi geliyor. Evet belki şu an 16 kullanan biri değiştirip 32 yapmasına gerek yok ama yeni sistem dizen birisi için 16 yerine 32 tercih etmek çok mantıklı olur. Daha şimdiki oyunlara bile yetmezken bir de 3 4 yıl götürür demişsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16 GB RAM ile herhangi bir FPS kaybı olmamış aşırı bir drop da olmamış. RAM fazla olunca oyun GPU ve CPU hatta disk yükünü azaltmak için daha fazla textureyi önceden pre cache edebilir bu da yüksek RAM kullanımıyla sonuçlanabilir ki bu gayet normal bir şey fazla RAM doğal olarak daha iyi olacaktır tabii ama 16 GB RAM ile düzgün oynanmadığı anlamına gelmez bu. Oyunlarda bu kullanılan yeni teknolojiler hakkında bilgin olmadığı için öyle düşünmen normal. Ayrıca RAM diğer parçalara kıyasla ucuz bir şey, önümüzdeki 4-5 yıl çıkan oyunları ultrada oynayacak kadar yüksek bir sistem kurmak isteyen insan zaten 50-60 bin TL harcamıştır 1200-1300 liraya kıymayıp 16 RAM'de kalmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16 GB RAM ile herhangi bir FPS kaybı olmamış aşırı bir drop da olmamış. RAM fazla olunca oyun GPU ve CPU hatta disk yükünü azaltmak için daha fazla textureyi önceden pre cache edebilir bu da yüksek RAM kullanımıyla sonuçlanabilir ki bu gayet normal bir şey fazla RAM doğal olarak daha iyi olacaktır tabii ama 16 GB RAM ile düzgün oynanmadığı anlamına gelmez bu. Oyunlarda bu kullanılan yeni teknolojiler hakkında bilgin olmadığı için öyle düşünmen normal. Ayrıca RAM diğer parçalara kıyasla ucuz bir şey, önümüzdeki 4-5 yıl çıkan oyunları ultrada oynayacak kadar yüksek bir sistem kurmak isteyen insan zaten 50-60 bin TL harcamıştır 1200-1300 liraya kıymayıp 16 RAM'de kalmaz.

Ne saçmalıyorsun ne demek etkisi olmaz 16 isteyen bir oyunu 8 GB ile oynamaya çalış bakalım FPS de düşüş olmaması drop olmadığı anlamına gelmez. Ben Hogwarts'ı hem 16'yla hem 32'yle denedim 32'de çok daha stabil performans veriyor. Her türlü daha iyi sırf kendi RAM'in 16 diye övmeye çalışıyorsun kabul et artık günümüz için 32 yeni normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
:D :D bilip bilmeden yorum yapmayın. Yakında 24e yükselteceğim.

Hocam 16+8 onermem 16x2 al direk 16+8 sorun cikarabilir ondan 16x2 onerdim.

Ne saçmalıyorsun ne demek etkisi olmaz 16 isteyen bir oyunu 8 GB ile oynamaya çalış bakalım FPS de düşüş olmaması drop olmadığı anlamına gelmez. Ben Hogwarts'ı hem 16'yla hem 32'yle denedim 32'de çok daha stabil performans veriyor. Her türlü daha iyi sırf kendi RAM'in 16 diye övmeye çalışıyorsun kabul et artık günümüz için 32 yeni normal.

Laptopumy 16x2 yabi 32 yaptim PC'nin performansi artti ve dedigin gibi 16 GB RAM artik yetmiyor 3 oyumu ayar dusurerek oynamak zorunda kalıyordum yoksa RAM yetmiyordu 32 ysptim o yüzden RAM'i.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı