Oyunlar İçin Samsung 860 QVO Alınır mı?

Oyun için Samsung 860 QVO alınır mı?

• Kesinlikle uzak durmalısın!

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    20
Makaleler
35
Merhabalar.
Dizüstü bilgisayarımda mekanik disklerden kurtulmak istiyorum ama SSD'lerin de fiyatları bayağı tuzlu. Kronik sorunlu SSD'lerle uğraşmak istemediğim için Samsung tercih ediyorum.

Planım şöyle:
Şu an 128 GB NVMe SSD bilgisayarda mevcut. Bunda OS kalacak.
Bir tane 250 ya da 500 GB Samsung 860 Evo alıp buna program ve belgeleri kuracağım.
Bir tane de 1 TB Samsung 860 QVO alıp buna da oyunları kurmayı düşünüyorum.

Samsung 860 QVO'nun yazma hızının 40 küsür GB'dan sonra düştüğünü öğrendim. Benim için çok önemli olacağını sanmıyorum, HDD'min zaten düşük. Benim için önemli olan yüksek okuma hızı ve depolama güvenilirliği. Sadece oyunları yükleyeceğim zaten.

Ne dersiniz? QLC SSD'ler parasına değer mi? Ömürleri nasıldır?

Son düzenleme:
Buna benzer bir konuya yakın zamanda yazdım, tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Direkt alıntılayacağım.
Normal bir ev kullanıcısı için fazlasıyla yeterli. Boot SSD olarak 970 EVO 512GB, oyun/depolama SSD olarak 860 QVO 1TB kullanıyorum. Yakında 1 tane daha 1TB QVO daha alacağım.

Verdikleri ömrü ve yazma ömürlerini ev kullanıcısı olarak bitirmenize zaten imkan yok. İçine oyun atacaksınız ve zaman zaman dosya aktarım için kullanacaksınız. Render vb. için zaten 860 almazsınız.

6 ay kadar sadece 860 QVO kullandım, işletim sistemi de içindeydi. Hiçbir sorun yaşamadım. Çok çok büyük dosyalar yazmıyorsanız zaten farkedemezsiniz bile. Dediğim gibi normal bir ev kullanıcısı 860 EVO ve QVO arasındaki farkı hissedemez. Sonrasında 970 EVO aldım Boot SSD olarak. Onu da keyfen yaptım, pek ihtiyacım yoktu açıkçası 😅

Büyük boyutlu dosya kopyalamayacaksanız alınır. Oyun performansında herhangi bir kayıp olmaz. Samsung'un her SSD'si kaliteli, ömür konusunda kaygınız olmasın.
Hocam okumada da yazmadaki gibi bir sınırlama söz konusu değil, değil mi?

Buna benzer bir konuya yakın zamanda yazdım, tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Direkt alıntılayacağım.
:D Sağ olun. Okumada yazmadaki gibi bir sınırlama yok değil mi?

Ben de 860 EVO 500GB alacaktım da 350TL daha fazla verip 1TB mı alsam diye düşünüyorum. QVO'nun hız düşmesi beni almamaya itiyor.
Ne için kullanacağınıza bağlı.
Ben tek seferde 40-50 GB veri yazıyorum, üst seviye kullanıcıyım vs. derseniz QVO size yetmez.

Şahsen ben sadece oyunları oraya depolayacağım için yazma çok önemli değil, zaten şu anki HDD'm de 80 MB/s yazma olduğu için bir şey değişmez. Gerçi tek seferde 40 GB da yazmam, o da var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı