Oyunlar sabit 60 FPS

Dohc Vtec

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
1.346
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Resimde eklediğim gibi V-Sync kapalı NVIDIA ayarlarından düşey senkronizasyonuda kapattım fakat Metro, Medal of Honor, Tomb Raider bu oyunların hiçbirinde 60 FPS üzerine çıkamıyorum, sabit 60'ta takılıyor bazen 61-62 görüyor o kadar. Ekranım 144Hz ekran kartımda yüksek FPS vermeye müsait ama bir şey izin vermiyor 60 FPS'yi geçmesine. Sniper: Ghost Warrior 2 Max grafiklerde 110 FPS civarı Call of Duty MW Max grafikler 200 FPS civarı bitirdim.

26B58C0A-B73A-4DFF-BBD3-31E396A73FD5.jpeg


ACEACD77-5CA7-48F5-BE5E-3FD258B823E4.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Belki MSI Afterburner yan uygulaması olan Rivatuner Statistics Server uygulamasında "Framerate limit" ya da "Scanline sync" ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. Bunların değeri "0" olması gerekiyor. Kontrol eder misiniz. Hatta direkt Rivatuner Statistics Server uygulamasını açtıktan sonra aşağı kısımda "Reset" var. Bu işlemi uygulayın.
 
Nvidia Grafik Ayarları’nın “Genel” kısmında V-Sync kapalı olabilir ama Program ayarları kısmından Metro’yu ve bu sorunu yaşadığın oyunları aratır mısın belki o kısımda sorun vardır.
 
Belki MSI Afterburner yan uygulaması olan RivaTuner statistics server uygulamasında "framerate limit" ya da "scanline Sync" ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. Bunların değeri "0" olması gerekiyor. Kontrol eder misiniz? Hatta direkt RivaTuner statistics server uygulamasını açtıktan sonra aşağı kısımda "reset" var. Bu işlemi uygulayın.

Hiç oynamadım 0'dı yüksek FPS veren oyunlarda şu anda 0 ama 60 FPS.
Eski oyunlar olduğu için 60Hz üstü desteği yoktur. Diğer oyunlarda 60 FPS üstü almışsın çünkü. Eski oyunların çoğunda FPS locked oluyor.

Bu oyunları sistem testlerinde 100 FPS üstü oynayanlar var hocam.
NVIDIA grafik ayarları'nın “genel” kısmında V-Sync kapalı olabilir ama program ayarları kısmından Metro'yu ve bu sorunu yaşadığın oyunları aratır mısın belki o kısımda sorun vardır.

Maksimum kare hızı kapalı hocam orada da.
 
Son düzenleme:
Bu oyunları sistem testlerinde 100 FPS üstü oynayanlar var hocam.
Onun için "ini." dosyaları ile falan oynuyorlar. Google baktığım zaman birçok kişi Medal of Honor için FPS locked yazmış mesela. 60FPS kilidi olan bir oyun. Dediğim gibi eski oyunların FPS kilidi oluyor. Paylaştığım linkteki oskarg isimli kullanıcının talimatlarını uygulayın. FPS yükseltme yolunu söylemiş. Diğer oyunlar için de aynı şekilde FPS kilidini kaldırma yöntemleri vardır. Araştırmanız gerekiyor.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı